Tudod Milyen Kapcsolat Van A Gondolkodásod És A Pénzügyi Helyzeted Között?

Szia, Üdvözöllek  Zsebő Norbert vagyok!

Most egy percre képzeld el, hogy a gondolataiddal irányítani tudod a saját életedet. A gondolataid meghatározzák az anyagi helyzetedet minél pozitívabb a gondolkodásod  a pénzről annál több fog áramlani, hozzád. Mi miatt nem áramlik elég pénz az emberekhez? Erről szól a mai blogbejegyzés!

       Nemrégiben megakadt a figyelmem egy cikken, miszerint egy angol lottómilliomos három év után megunta henyélést, és elvállalt egy gondnoki állást egy iskolában. Az illető 900 millió forintnak megfelelő angol fontot zsebelt be, de az évek alatt az életén semmit sem változtatott, csupán annyit hogy vett egy új autót. Egy ismerősöm csodálkozott ezen, hogy akinek ennyi pénz van a birtokában miért megy el egyáltalán dolgozni, és azt furcsállotta a legjobban amit én mondtam neki: az illető egy rendkívül szerencsés ember.

Miért gondolom ezt? Mert a legtöbb lottómilliomos elveszíti a nyereményét iszonyú rövid idő alatt. Ez egy olyan dolog miatt történik meg velük, amiről igazából nem is tehetnek. A pénzügyeid ugyanis azokkal a gondolatokkal kezdődnek, melyeket a fejedben a sikeres, gazdag emberekhez, illetve a vagyonhoz társítasz.

        Lehet, hogy úgy gondolod, hogy csalással, és hazugsággal lehet pénzhez jutni? Esetleg úgy érzed, hogy a pénzt kemény munkával kell megszerezni, és még keményebb erőfeszítés kell a megtartásához? Vagy akár azt, hogy ahhoz hogy valaki gazdag legyen örökölnie kell, netán hatalmas szerencséje kell, hogy legyen? Vagy esetleg az a véleményed, hogy a pénz nem is olyan meghatározó dolog?

Amikor ilyen módon gondolkodsz, akkor az elméd úgymond ” leblokkol”, és ezzel a gondolkodással gyakorlatilag lehetetlenné teszed számára azt, hogy meglássa a lehetőségeket a pénzteremtésre-pedig ezek a lehetőségek ott vannak az orrod előtt. az agyad olyan szerved, amely évmilliók alatt fejlődött tökéletessé mindössze egyetlen feladatra: hogy szelektálni tudjon minket érő bődületes mennyiségű információból. Hogy ne kelljen azokkal a dolgokkal foglalkoznunk melyek lényegtelenek, és azzal tudjunk foglalkozni, ami lényeges.

         Ha meglátsz egy fiatalembert egy drága autóban, és te ebben a pillanatban azt gondolod, hogy ” Biztosan csalással szerezte a pénzét”, akkor a következő dolog fog történni: Mivel te alapvetően jó embernek  tartod magad, az elméd automatikusan blokkolja azokat a lehetőségeket, melyek a meggazdagodáshoz vezetnek. Ezzel tulajdonképpen beprogramoztad arra, hogy mi a lényeges, és mi a lényegtelen, az elméd pedig tökéletesen ki fogja szelektálni a lényegtelen dolgokat, köztük a meggazdagodáshoz vezető lépéseket is.

Hogy miért? Azért mert ha te is gazdag lennél , akkor azzal te is rossz emberré válnál. Gondolkodj csak el ezen egy pillanatra. Hogyan akarhatsz gazdag lenni, ha azt gondolod, hogy a gazdag emberek csalók, és rosszak? Ez körülbelül olyan mintha utálnád a sárgaborsó főzeléket, de minden vágyad az lenne, hogy sárgaborsó főzelék legyél. Ennek nem sok értelme van az elméd számára.

Rendszerint saját magunkat akadályozzuk… Gondolj csak bele: a sportkocsis fiatalemberről alkotott véleményednek egy fikarcnyi hatása sincs az ő életminőségére, lelkiállapotára, vagyoni helyzetére. Ezzel szemben azonban a véleményednek óriási hatása van a saját élet minőségedre, a saját lelkiállapotodra, és saját vagyoni helyzetedre!

        És ez nem csupán a pénzre igaz! Ha például azt gondolod magadban, hogy a szinglik mind lúzerek, mert képtelenek maguknak párt találni, akkor azzal a saját negatív párkapcsolati mintáidat erősíted meg, azzal csak saját magadat fosztod meg a jó közérzettől, és a saját párkapcsolatod minőségét csökkented!

        Sajnos ez nem egy olyan dolog amit te irányítasz. Az hogy jelenleg mit gondolsz a pénzről, az semmi másnak nem köszönhető csak annak, hogy milyen mintákat láttál a szüleidtől, barátaidtól, családtagjaidtól. Ha a te családodban a szüleid azt gondolták a pénzről, hogy az rossz, vagy nehéz megkeresni, akkor valószínű, hogy a te fejedben is hasonló korlátozó gondolatok kavarognak. Ez a folyamat természetesen nem tudatosan megy végbe. Az esetek nagy részében észre sem fogod venni, hogy ugyanúgy gondolkodsz mint ők, maximum annyit, hogy hasonló problémáid vannak pénzügyi területen. Olyan minták jöttek létre a fejedben, amelyek nem a pénzért, hanem a pénz ellen dolgoznak.

Gondolkodtál már azon valaha, vajon hány negatív minta van a fejedben ezzel kapcsolatban? És milyen meggyőződésekkel vannak ezek a negatív minták körbebástyázva?

         Megválni a meggyőződésektől! Rossz hír az hogy éppen ezért hiába próbálnál meg mostantól arra fókuszálni, hogy a pénzt könnyű megkeresni, mert mintáidból fakadó meggyőződéseid miatt nem fogsz benne MAXIMÁLISAN hinni.  A jó hír azonban az, hogy vannak olyan módszerek, melyek képesek gyökeresen átalakítani a gondolkodásmódodat, és segítenek abban, hogy ez a folyamat könnyű legyen a számodra.

         Ez a tudás számodra is elérhető!!! Első, és legfontosabb lépés az, hogy mit gondolsz magadról? Érdemesnek tartod magadat a sikerre, vagy inkább úgy gondolod, hogy az élet számodra csak apróságokat tartogat? Az igazán sikeres emberek úgy gondolják( siker alatt érthetünk akár anyagi, akár párkapcsolati sikert, vagy bármi mást), hogy ők érdemesebbek a legjobbra.

Érdemessé válni a sikerre! Természetesen nagyon ritka az, hogy valakinek nagy vagyon hulljon az ölébe, ez a veszély kevés embert fenyeget. Viszont ha jobban szeretnél élni, ha több pénzt szeretnél keresni, akkor lényeges hogy megértsd, nem te tehetsz arról, ha nem rendelkezel a sikeres emberek észjárásával. Ha nem volt a közeledben olyan szülő, barát, vagy munkatárs, akit le tudtál volna másolni, akkor gyakorlatilag esélyed sem lehetett arra, hogy ennek a tudásnak a birtokába jussál.

Éppen ezért lényeges az, hogy fejleszd a gondolkodásodat, és tanulj olyan emberektől akik már eljutottak arra a sikerszintre ahová te is el szeretnél jutni. A leghatékonyabb tanulási folyamat az utánzás. A legalapvetőbb készségeidet például a járást, a beszédet is utánzással sajátítottad el, és valljuk be őszintén, ezekben minden bizonnyal elég jó vagy.

Azok a képességek azonban, amelyeket  nem másolás útján sajátítasz el, jóval nehezebben kialakíthatóak számodra, mivel az elméd nem tud egy lépésről lépésre épülő mintát követni. Az interneten, és a könyvesboltokban található legtöbb könyv éppen ezért csupán látszatmegoldást kínál. Nem véletlen, hogy bár hatalmas mennyiségben fogynak, a rengeteg olvasó mégsem éri el a látványos sikereket. Ennek pedig a fő oka az, hogy nem a gondolkodásmódot tanítják meg, hanem csupán trükköket, és tippeket adnak át az olvasójuknak.

        Nem tanítanak számodra olyan gondolkodásbeli sémákat amiket le tudnál másolni, éppen ezért nem is értheted el azokat az eredményeket amiket a másolásra érdemes emberek magukénak tudhatnak. Neked ezen a ponton egy olyan stratégiára van szükséged, ami megmutatja pontról pontra mik azok a szabályok melyeket alkalmaznod kell, hogy elérd a megnyugtató anyagi biztonságot.

  Ha erre a tartós biztonságra vágysz az életedben, és nem csak pillanatnyi fellángolásra, akkor van mód arra, hogy tegyél a fejlődésed érdekében!  Ebben segít neked azok az információk amiket napi szinten küldök neked ha feliratkozol INGYENES HÍRLEVÉL LISTÁMRA ITT! Megismerheted az információkból , hogyan lehet elegendő mennyiségű pénzt teremteni, és információkat kapsz az ember , és az élet működésével kapcsolatban. Ha érdekel akkor kattints ide a feliratkozáshoz!

 

     Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő coach                                                                                                                                                  Telefonszám: +36207770467                                                                                                                                              E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.