Tudod Mi Az 5 Dolog Amit Ha Nem Teszel Meg Később Nagyon Fogod Bánni?

Szia, üdvözöllek, Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben arról lesz szó, hogy mi az az öt dolog amit az emberek megbánnak a halálos ágyukon,amit nem tettek meg életük során. Talán azért mert nem volt elég bátorságuk vagy erejük megtenni? Jó kérdés igaz? Izgalmas téma vár ránk, tarts velem ma is!

Bronnie Ware egy nővér, aki hosszú éveket töltött halálos betegek ápolásával, az életük utolsó 12 hetében összegyűjtötte a haldokló emberek vallomásait arról, hogy mi az az 5 dolog amit megbánnak a halálos ágyukon. Azok közül akiket megkérdeztek, hogy mit bántak meg, vagy mit csináltak volna másképp, a legtöbben ugyanazokat a válaszokat adták.

 

Elsőként azt mondták az emberek: Bárcsak elég bátor lettem volna, hogy a saját életemet éljem, és ne azt amit mások elvárnak tőlem! Tapasztalhatod te is, hogy az emberek többsége nem éli a saját életét, és ezt akkor látja be igazán, mikor a dolgok már visszafordíthatatlanok. Az emberek jó része nem mer kilépni a komfortzónájából, és nem meri vállalni hogy mit szeretne az életben, hanem meg akar felelni másoknak, ráadásul olyan embereknek akiknek nem kellene. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem az a véleményem, egy ember csak saját magával szemben támasszon elvárásokat, magyarul ne akarjon megfelelni senkinek, mert csak akkor lehet igazán önmaga.

Másodikként mondták az emberek:  Bárcsak ne dolgoztam volna olyan keményen. Igen lehet tapasztalni, hogy az emberek jelentős része beleveti magát a munkába, és az élet apró, napi szintű örömeivel nem is foglakozik. Mit értek ezalatt? Mesélek neked egy történetet amiből ki fog derülni mire gondolok. Volt egy barátom aki fiatalon megnősült, és elhatározta, hogy mindent megad a családjának. Született két kislánya, és volt egy szép felesége, a férfi kiment külföldre dolgozni, hogy jobb anyagi körülményeket tudjon biztosítani a családjának, mint az itt élő átlagember. Mondhatom meg is lett mindenük anyagi értelemben, csak a temérdek távollét miatt a családjuk széthullott. Hiába van pénz, a kemény munkának az eredménye, a családot nem pótolja. A férfinek hiába van vagyona, boldogsága nincsen, mert elváltak a feleségével, és a lányait is csak két hetente látja. Elmondása szerint ha visszaforgathatná az idő kerekét mindent másképp csinálna.

Harmadikként mondták az emberek:  Bárcsak lett volna bátorságom, hogy kifejezzem az érzéseimet. Az emberek nem merik kifejezni a valódi érzéseiket a másik ember irányába, pedig mindenki, szeretetre vágyik. Arra, hogy őt szeressék, és ő is szerethessen. Azt javaslom fejezd ki a szeretetedet az emberek irányába, ne félj megölelni senkit, ha te úgy érzed, és jónak látod. Meglátod milyen pozitív reakciókat kapsz az emberektől, és gondolom ismered a mondást: „ Amit adsz, azt kapod vissza.”   Ha szeretetet adsz az embereknek szeretetet kapsz vissza, méghozzá sokkal többet, és az számodra is egy felemelő, és csodálatos érzés lesz.

Negyedikként mondták az emberek:  Bárcsak kapcsolatban maradtam volna a barátaimmal. Biztosan tudod, hogy az ember társas lény, és nem szereti magányt. Elismerem, időnként jó egyedül lenni, és biztos te is voltál már olyan helyzetben, hogy magányra vágytál. Viszont hosszú távon minden ember a társaságra vágyik, barátokra, olyan emberekre akikre számíthat jóban-rosszban. Mert csak az az igazi barát aki akkor is megtalál, ha éppen nem mennek a dolgaid fényesen, igaz?

Ötödikként mondták az emberek:  Bárcsak engedtem volna magam boldogabbnak lenni. Igen a boldogság, az emberek jelentős része, úgy hal meg, és hagyja itt ezt a földi létet, hogy nem volt igazán boldog. Megszámlálhatatlan ember azt gondolja, hogy ha elegendő mennyiségű vagyonnal rendelkezik akkor a vagyonnal együtt boldogságot is kapni fog hozzá. Elárulom neked ez egy óriási tévedés. A pénz nem más mint egy szaros papír, egy csereeszköz, és nem hoz boldogságot emberek számára. Láttam elképesztően gazdag embereket, depressziós állapotban, nyugtatókat szedve. Az élete ráment a pénz hajszolására, azt hitte a vagyon majd  boldogságot is hoz  számára, és óriásit csalódott, mert az élet elment mellette, pénze lett boldogsága nem. Boldogságot az emberi kapcsolatokban kell keresni, olyan emberekre akikre számíthatsz, a családodban, és örülni az élet apró örömeinek nap mint nap.

Személy szerint én imádom az életet, és kihasználom minden egyes pillanatát, mert az időnk fogy minden egyes nappal idősebek leszünk, és nem tudhatjuk melyik nap lesz számunkra az utolsó. Imádok a családommal együtt lenni, és szabadidőmben velük programokat tervezni, minőségi időt velük tölteni. Mindannyian megpróbálunk egy negatívnak tűnő helyzetből egy pozitív dolgot kihozni, és elárulom neked mindig sikerül. Tehát imádom az életet, a családomat, és az embereket.

Ne hidd, hogy én mindig ilyen vidám, és pozitív személyiség voltam. Emlékszem volt olyan időszak amikor „ kicsúszott” a lábam alól a talaj, és nem voltam túlságosan jó passzban. Nem voltam az emberekkel sem jó viszonyban. Tanultam, képeztem magam, mert ahhoz, hogy boldogan éljünk, és tudjuk hogy emberekkel hogyan kell megfelelő kapcsolatot kiépíteni, ahhoz bizony tudásra van szükség. Csak az élet, és az ember ismerete ad boldogságot mindenki számára. Illetve a tudás aminek köszönhetően meg tudod oldani, vagy pedig el tudod kerülni a problémáidat.  A problémák okozzák az emberek boldogtalanságát, illetve az hogy nincs tudásuk a problémák megoldására. Ha szeretnél értékes információkat kapni az élet, és az ember működésével kapcsolatban akkor iratkozz fel hírlevél listámra! Ha szeretnél megszabadulni a problémáidtól, kíváncsi vagy arra hogyan tudod a gondjaidat megoldani, illetve megelőzni akkor iratkozz fel hírlevél listámra, ahol erre is MEGOLDÁST fogsz kapni!

Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni neki akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!  Ha viszont komolyan változtatni akarsz akkor kattints ide!

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Zsebő Norbert
Boldogság teremtő specialista

Telefonszám:+36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.