Tudod Mi A Titka, Hogy Te legyél A Legjobb Abban Amivel Foglalkozol?

Szia, üdvözöllek! Zsebő Norbert vagyok.

Nagyapám sokat mesélt Puskásékról. Na de nem arról, hogy milyen gólokat rúgott az aranycsapat, vagy a fetisizált 6-3-ról. Sokkal érdekesebb dolgokról mesélt.Például a zuglói Postás pályáról. Hogy sokszor nézte Hidegkutiékat, és hogy edzések után gyakran maradtak még. Gyakorolták a szögletet hússzor, harmincszor, negyvenszer is pontosan ugyanoda rúgva a labdát. És mesélte, amikor kapufa rugó versenyt rendeztek.

Ennek az volt a lényege, hogy pontosan a két kapufa találkozását kell eltalálni – ezt mondta. Papa, miért nem inkább gólt rúgnak? – kérdeztem. Nagyapám okos ember volt, és ilyenkor mindig türelmesen elmagyarázta: Tudod, nem a gól a lényeg, hanem hogy oda tudd rúgni, ahova szeretnéd. A gól mindig csak következmény. Eltelt néhány év mire megértettem, a papám tulajdonképpen a sikerről beszélt. A siker sem más, mint valaminek a következménye. A sikeres sportolók mind tudják ezt. Ronaldo, Figo, vagy éppen Benedek Tibi gondolkodásába kódolva van a siker. A jó hír pedig az, hogy ez a mentalitás tanulható.

Meglepő módon a legtöbb sikeres ember nem az isteni tehetségnek vagy elképesztő intelligenciájának köszönheti az eredményeit. Másról van szó. Talán Te is olvastál Malcolm Gladwelltől, az egyik legérdekesebb írása a 10.000 óra. Arról ír ebben, hogy a kimagaslóan sikeres emberek annak köszönhetik a sikereiket, hogy többet gyakorolnak, mint a többiek. Szóval előbb kezdik, többet és keményebben gyakorolnak, mint mások. Szerinte durván 10 ezer óra szándékos és célirányos gyakorlás kell ahhoz, hogy a szakmádban mesterré válj.

Hallgattam néhány éve Alex Fergusont, a legendás manchesteri edzőt. Egy sajtótájékoztatón Christiano Ronaldo titkáról kérdezték. Ferguson nem beszélt tehetségről. Viszont elmesélte, hogy aznap sáros, esős napon, kemény, két és fél órás foglalkozást vezényelt. Az edzés végén a csapat az öltözőbe indult, de Ronaldo még nem. Míg a többiek szaunáztak és zuhanyoztak ő egy zsák labdával szögleteket gyakorolt. Amikor a többi sztár elhajtott luxus Ferrarijával, Ronaldo még futott két kört, labdával.

Egyébként nemrég a sport tévéből megtudtam: Luis Figo és Cristiano Ronaldo is a Sporting akadémiáján nőtt fel, az intézet vezetője mindkettőjüket ismerte és elmondta, hogy a legfontosabb, amiben társaik fölé nőttek, hogy minden edzésen, minden meccsen önmagukat akarták felülmúlni. Többet és keményebben edzettek, gyakoroltak, mint mások. Ismered a kajak-kenusok sikereit is. Rendszerint tönkre verik a világot. Kanadaiak, németek, amerikaiak és más gazdag országok versenyzői nézik a hátukat. Pedig az öltözőben néha nincs fűtés, a súlyzóteremben leesik a vakolat. De ők nem sokat törődnek a körülményekkel, inkább edzenek. Sokat, többet, mint mások. Aztán nyernek.

     Benedek Tibi? Biztosan tudod, ő az a vízilabdázó, aki talán minden létező címet megnyert, a világ egyik legsikeresebb sportolója, most a vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Közben teljesen átlagos képességű ember. Ezt nem én mondom, ő mondta magáról egy interjúban. „Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszom túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos.

Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. Magasságomat nézve ma már kicsinek számítok a csapattársaim között. A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, azóta már a nyakamban is van két porckorongsérv, 16 éve csuklószorítóval játszom, képtelen vagyok a kézfejemre támaszkodni. Először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek. Akkor miben is voltam jó Ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.”

Róla egyébként az a hír járja, hogy minden edzésen ő ugrott be először a medencébe és ő volt az utolsó, aki hazament. Vagyis többet gyakorolt, mint mások. A sikeres emberek többsége rendelkezik a legjobb sportolók tulajdonságaival. Képesek kitartóan, nap mint nap gyakorolni, tanulni, fejleszteni magukat. Ez a sikerük egyik kulcsa. És persze az, hogy sosem hagyják abba.

A jó ebben az, hogy a saját szakmádban, a saját életedben Te is lehetsz élsportoló. És Neked nem kell olimpiát sem nyerned. Vagyis megtanuld, hogyan lehetsz jobb, és sikeresebb abban, amit csinálsz. Csak rajtad múlik. Vagy, ahogy nagyapám mondta: nem kell minden nap gólt rúgni, de mindennap tenni kell érte valamit. Olvasol egy szakmai cikket, megtanulsz 10 új angol szót, elmész egy tréningre vagy éppen kocogsz 30 percet. A többi már csak következmény lesz. Azzal, ha feliratkozol a hírlevelemre, már megteszed az első lépést. 

Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsztudni akarod hogyan kell azokat a célokat elérni amire vágysz, és egy olyan útvonalat akarsz kapni hozzá ami lépésről-lépésre elvisz oda ahová szeretnél eljutni, akkor iratkozz fel hírlevelemre ITT.  Olyan információk birtokába fogsz jutni, ami segít neked az életben előre jutni, olyan helyzeteket teremtenek neked az információk, hogy bármikor képes legyél “gólokat rúgni.” Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Zsebő Norbert
Boldogság teremtő specialista

Telefonszám:+36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.