Személyiség Típusok, Te Melyikbe Tartozol?

Szia, Üdvözöllek  Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni, milyen személyiség típusai vannak az embernek , ki  melyik kategóriába tartozik bele. Nagy jelentőséggel bíró téma lesz a mai, hiszen lényeges,hogy felismerjük kivel hogyan kell kommunikálnunk, hogy kiváló kapcsolatot tudjunk kialakítani. Vágjunk bele, hidd el jó lesz! 🙂

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket. Elsőként mint legtöbb bejegyzésemben a szüleimet szeretném megemlíteni, az ő viselkedésüket, és hogy milyen személyiség típusba tartoznak bele. Édesapám határozott, aki gőzerővel dolgozott, és mindig célokkal rendelkezett(ő mind a mai napig egy munkamániás embernek lehet nevezni). Kitűzött célokat, tűzön-vízen át ment addig amíg végre nem hajtotta. Nem beszédes ember, viszont olyan dolgokról ami őt érdekelte, és szaktudása volt hozzá abban ” le sem lehetett lőni.” Édesanyám egy teljesen más kategória, ő cserfes  volt, állandóan “járt a szája”,  bármilyen témáról képes volt akár órákig beszélni. Imádták a személyiségét, hiszen olyan történeteket tudott mesélni, hogy az emberek “dőltek a röhögéstől.”  Az a fajta ember volt aki vidámságot tudott  vinni egy társaságba, és ezért az emberek szerettek vele egy “légtérben lenni.”

       Az én személyem olyan mint édesapámé (nekem ő volt, és most is ő a példaképem). Azért küzdök,és hajtok az életben hogy azokat a célokat amik a fejemben vannak el  tudjam érni. Sokat dolgozom naponta akár 15-16 órát is, de számomra ez nem nagy gond hiszen elmondhatom magam olyan munkamániásnak mint az apám. A húgom velem ellentétben az édesanyámra ütött, és rengeteget tud beszélni, és ré is lehet mondani, hogy a társaság központja. Megnevetteti az embereket, és jól érzi magát vidám emberek társaságában.

Az összes ember a földön négy fajta csoportba sorolható: Szangvinikus, kolerikus, melankolikus, és flegmatikus. Bemutatom neked ezt a négy személyiség típust, mi rájuk a jellemző. A szangvinikus ember az aki a társaság középpontja, imád beszélni bármiről, nem fogy  ki soha a témából “le sem lehet lőni.”  Az a fajta ember aki beszéd közben szinte levegőt sem vesz, és ha félbeszakítod a mondanivalóját, nem tétovázik sokat megszakítja a te beszédedet, és folytatja a saját történetét.(édesanyám, és a húgom beletartozik ebbe a kategóriába). A kolerikus típus aki keményen dolgozik az életben, a munkamániás. Neki az eredmény a legsarkalatosabb, és mindent megtesz azért, hogy a céljait elérje. Ez a típus is szeret beszélni, de csak olyan témáról ami őt érdekli, és amiben szaktudása is van, ellentétben a szangvinikussal, aki bármiről képes eszmecserét folytatni. Ebbe a személyiségbe tartozik bele édesapám, és én is. Ez a két személyiség típus pozitív gondolkodású. A negatív gondolkodású személyiség típusok pedig a melankolikus, és a flegmatikus. A melankolikus csoportba a precíz emberek tartoznak bele, akik listát írnak mindenről, statisztikákat vezetnek, nem látsz egy kis koszt a lakásában, és ha az uszodában lemerül a víz alá, és onnan feljön, haja akkor is tökéletesen áll. Hogyan csinálják én nem tudom, de van hozzá képességük az biztos. Azért negatív gondolkodású ez a típus, mert nem érti,hogy ezen a kicsiny világom miért nem így működik minden ember mint ő, ezáltal magában őrlődik, és ez a rossz hangulat meglátszik a hétköznapján, és ezáltal az egész életen. A flegmatikus ember a ” leszarom az egészet, ráérünk arra még”  típus, nem siet sehova, azt szokta mondani: ” a munka megvár nem szalad el.”  Azért negatív az ő gondolkodása, mert ilyen mentalitással amivel rendelkezik, nagy célokat nem lehet megvalósítani.

Tudtad, hogy minden fiú kolerikusnak, és minden lány pedig szangvinikusnak születik? Ez bizony így van. Mindenki aki az életében nem kapott elnyomást az pozitív személyiségnek születik. Ha pozitív személyiségek elnyomást, vagy leértékelést kapnak az életükben akkor negatív személyiség típusok lesznek. A kolerikus melankolikussá válik, a szangvinikus pedig flegmatikussá.

            Mindig is érdekelt, hogyan működnek az emberek, és szerettem volna kideríteni, hogyan lehet azt elérni, hogy minden személlyel megtaláljam azt a bizonyos közös hangot. Kutatásomnak, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam a PPH szervezettel,  vezetőjével Szedlacsik Miklóssal, és tanításai által rengeteget fejlődtem ezen a téren, hogy a különböző személyiség típusokkal hogyan találjam meg a közös hangot, és hogyan alakítsak ki sikeres emberi kapcsolatokat. Felbecsülhetetlen az a tudás amit Miklóstól kaptam,és kapok, mert ez volt az útvonal ahhoz, hogy tökéletes emberi kapcsolatokat tudjak kialakítani, boldog családunk legyen, és a gyerekeimet is hozzájuttassam ehhez a tudáshoz. Most pedig nézd meg Szedlacsik Miklós videóját, azért hogy  naprakész légy a személyiség típusokkal. A videó címe:” A személyiség típusok”

 

MOST pedig itt a CSELEKVÉS IDEJE! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT.

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához, és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást. Ha elindulsz a tudás megszerzésének útján, akkor az életed elindul egy pozitív irányba, jobban kezeled az élethelyzeteidet, kapcsolataid kiválóak lesznek az emberekkel, problémamentes boldog életet élhetsz pároddal, és gyermekeiddel kitűnő viszonyt tudsz majd ápolni. Gyere velem, és hozzunk létre egy olyan világot ahol az emberek szeretetben, békében,  boldogságban, és egészségben élhetnek egymással. Nekem ez a küldetésem, ha te is ezt szeretnéd akkor tarts velem!

 

Ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes Regisztrációért Kattints IDE
  2. Regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata, és így válsz tanulóvá!

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.