Spirituális Ember Vagy? Tudni Akarod Milyen Ereje Van a Gondolataidnak?

Szia, üdvözöllek! Zsebő Norbert vagyok.

Mai blog bejegyzésemben arról fogok írni, hogy a gondolataidnak a teremtő ereje  mennyire fontos, hogy a gondolataid milyen töltetűek,(pozitív,vagy negatív) mert nagy részben ezek fogják meghatározni az életedet, és a jövődet. Fantasztikus, és érdekes téma áll előttünk csapjunk bele!

Mai blog bejegyzésemben is visszarepülnék kicsit a múltba. Előző bejegyzéseimben már megemlítettem,( ha még nem olvastál tőlem származó írást, akkor most elmondom), hogy már gyerekkoromban figyeltem az emberek viselkedését. A múltból a szüleim gondolkodását szeretném számodra bemutatni. Ők mindketten szegény családból származtak, összekerültek egy “inggel, és gatyával” ,és keményen két kezű munkával teremtették meg, azt ami most van nekik. Az anyagban hittek, és a szellemiség erejével nem nagyon törődtek kezdetben. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem gondolkodtak, csak a kemény munka erejében jobban hittek. Később, mikor idősebbé, és az élet által kicsit “csiszoltabbá” váltak, kezdtek hinni a szellemiség erejében, és képezni kezdték magukat. Apám mindig mondta: ” Tanulj fiam, mert bármit elvehetnek tőled az életben,a házadat, a pénzedet, de a tudásodat soha”  Mikor már a szüleim is képezték magukat több területen, könnyebben tudták az anyagi dolgokat megteremteni, és ekkor látták, hogy a szellemiségnek micsoda ereje van.

A legfontosabb amit megtanultam a szüleimtől az a tanulás, és a gondolkodás. Éreztem magamon, lehet  már te is voltál vele így, hogy ha csak úgy belekaptál valamibe, és ösztönösen cselekedtél, akkor a végeredmény nem lett olyan jó, mint mikor átgondoltad a dolgokat, és úgy hoztál  döntést.  Nap mint nap válaszút előtt állunk,melyről az ösztöneink semmit sem súgnak, szerencsére van agyunk, és tudunk gondolkodni.(már aki:)) Aki pedig gondolkodik az tud saját maga számára jó döntéseket hozni.

       Döntéseket viszont nem egyformán hozunk, van aki kap egy állásajánlatot, vagy egy üzleti ajánlatot, és túl kockázatosnak tartja, ezért nemet mond rá. Illetve létezik olyan ember aki ugyanerre az ajánlatra izgatottan igent mond, mert pont ellenkezőleg alacsony kockázatúnak látja. Aki rosszul dönt nem fog kihalni, de az élete eredményén látszani fog a gondolkodásának minősége. Aki rosszul méri fel ezeket a döntési helyzeteket, azok élete átlagos lesz, vagy rosszabb. Aki pedig jól méri fel, annak az életén is látszani fog gondolkodásának minősége, hiszen ő szárnyalni fog az életben.

      A világon minden rezgésből áll, így amikor gondolsz valamire, különösen, ha az erős érzelmi töltettel teszed vagy fizikailag kimondasz egy szót (különösen, ha azt sokszor teszed), teremtesz. Ugyan nem azonnal, de elvetsz egy magot, mely előbb-utóbb megvalósul, függetlenül, hogy az pozitív vagy negatív. A gondolat és az érzelem egy finom rezgés, míg az fizikai anyag ennek egyfajta sűrített, durva formája. Egy szó mint száz: minden rezgésből áll és gondolataiddal, szavaiddal, tetteiddel egyaránt hatsz önmagadra és környezetedre egyformán.

Azt is biztosan észrevetted, hogy vannak emberek, akik pozitívan befolyásolják a közérzeted: élvezed a társaságukat, inspirálnak a gondolataik, szinte feltöltődsz a velük töltött idő során. Az ilyen emberekkel együtt végzett munka is kreatív, termékeny és pozitív. Sajnos igaz ennek ellenkezője is. Bizonyos emberekkel nem szívesen találkozol mert úgy érzed, hogy leszívnak negatív megnyilvánulásaikkal. Ilyen emberek társaságában a munka nehézkes, kimerítő. De azt is megtapasztalhatod, hogy bizonyos helyeknek is van különféle rezgése: míg valahol jó a közérzeted, addig máshol nem szívesen tartózkodsz, noha racionális magyarázat nem mindig van. Ezt csak egyféleképpen lehet megindokolni, ha elfogadod, hogy minden rezgésből áll.

      A gondolatoknak ereje van, csak akkor vihetsz végig dolgokat bármi is legyen az, ha a fejedben vele kapcsolatban csak pozitív gondolat van. Minden embernek a gondolkodásmódján kell változtatni, az ember képes arra, hogy megtanulja azt a fajta gondolkodást ami jobb döntéseket  eredményez számára.  Természetesen az emberek meg van arról győződve, hogy jó döntéseket hoznak te is, én is, mindenki. Ennek a meggyőződésnek ráadásul meg is van az alapja, hiszen minden áldott nap meghozunk ezerféle döntést, és igyekszünk a legjobban gondolkodni ezekről a döntésekről. Ennyi döntéssel a hátunk mögött, ilyen gigantikus rutinnal, hogy a viharba ne lennénk jó döntéshozók? Természetes, hát hogy ezt feltételezzük magunkról.

   Az elméd teremtő ereje sajnos véges. Ahhoz, hogy működjön és képes legyen a semmiből valamit létrehozni, táplálni is kell. Könyvekkel és tanulással éppúgy, mint pihenéssel, élményekkel, új gondolatokkal. Gyakran egy séta a friss levegőn többet ér, mint még 2 órán keresztül gondolkodni egy probléma megoldásán. Sőt elárulom: a legjobb ötleteim sport közben szoktak támadni. Hirtelen tele leszek jó gondolatokkal és edzés után gyorsan előkapom a jegyzetfüzetemet és csak írom-írom a jó gondolatokat.

Ezek a dolgok mind nagyon szépek, de nézz csak körbe az életedben, ott tartasz ahol szeretnél? Ha, igen akkor persze minden oké, de ha nem akkor az megcáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy a döntéseid nem vezettek oda ahová szerettél volna jutni. Lehet, hogy túlélsz, de nem élsz. Hiába hozol nap mint nap ezerféle olyan döntést, ami mind jól sül el, mégis: a lényeges az életed minőségét alapjaiban befolyásoló döntéseket vagy nem hozod meg, vagy rosszul hozod meg. Beiratkozz-e a tanfolyamra? Elvállad-e azt a munkát? Megszólítsd-e azt a vonzó idegent, vagy éppen véget vess egy kapcsolatnak amiben éppen vergődsz? Ráadásul bizony jelentéktelennek tűnő döntések is drámai hatással vannak az életünkre. Olyan apró döntések, melyek az átlagos emberek ingerküszöbét el sem érik, a kiemelkedően sikeres, és boldog emberek azonban tisztában vannak jelentőségükkel.

    Akarod tudni milyen ereje van gondolataidnak? Hogyan befolyásolja a jövődet a gondolkodásod? Érdekel, hogy milyen jövőt tudsz teremteni magadnak pozitív, vagy ellenkező esetben negatív gondolkodással? a Ha IGEN, akkor , iratkozz fel hírlevelemre, kattints ide!  Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN 

 

Ha kérdésed van bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.