Pokolian Nehéz, De Megéri 5 Ok Amiért Tudnod Kell Megbocsátani!

Szia, Üdvözöllek Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni, hogy a megbocsátásnak mekkora szerepe van az életünkben, és a felgyülemlett sérelmeket, ne cipeljük, hiszen az hosszú távon a hangulatunkra, és  egészségünkre  negatívan hat.

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket. Kisgyerekként, mikor óvodás voltam, másképp viselkedtünk mint a felnőttek, ezt most 35 év távlatából tudom neked ilyen biztosan állítani. El is magyarázom, hogy mit értek ez alatt. Mikor gyerekként játszottunk, és nyilván te is tapasztaltál ilyen dolgot, hogy ha valamelyik játékon összevesztünk az óvodában, lehet volt egy kis sírás-rívás meg egy kis hiszti, de azt lehet mondani, hogy fél óra múlva már újra jókat nevettünk együtt. Nem volt hosszas harag, és utálkozás mint amit sok felnőtt embernél lehet észrevenni.

Tapasztalatom az, hogy a gyerekek sokkal hamarabb átlendülnek a megbocsátás kérdésén, mint a felnőttek.  Nincs harag a szívükben, és fontosnak tartják azt, hogy kis pajtásaikkal önfeledten, vidáman töltsék a mindennapjaikat. Vajon ez miért nincs így a felnőtteknél? Jó kérdés igaz? Nyilván te is találkoztál már olyan felnőttekkel akik képesek voltak évekig haragban lenni egymással kicsinyes dolgok miatt. Mesélek erről egy történetet,  talán tíz éves voltam, és azt láttam, hogy a szomszédunkban lakó idős néni, már hosszú ideje nem beszél (nem is köszön), egy másik idősebb hölgynek. Érzékelni lehetett a feszültséget kettőjük között ha valamilyen okból egymás közelében voltak. Mivel már gyerekként is figyeltem az embereket, és sok dologra voltam kíváncsi, ezért édesanyámat megkérdeztem tudja-e, mi a feszültség oka, és a kommunikáció hiánya a két idős hölgy között. Anyám elmondása szerint, mikor még mindketten egy munkahelyen dolgoztak (tehát elég régen lehetett, mert ebben az időszakban már jó pár éve nyugdíjas volt mindkét hölgy) egymással elkezdtek viccelődni, amely átfordult egy vitába, és ennek következményeként harag alakult ki egymás iránt, és ezzel párhuzamosan nem beszéltek  éveken keresztül egymással. Ha bármelyiket megkérdezték erről a dologról, érdekes volt, hiszen mindketten azt válaszolták: “Kérjen ő bocsánatot, hiszen megbántott engem, nem én kezdtem”  Ezt a történetet azért, meséltem el hogy szemléltetni tudjam egy óvodáskorú gyerek, és egy nyugdíjas ember gondolkodását. Az még hozzátartozik a történethez, hogy soha nem békültek ki egymással, egyikük sem kért bocsánatot a másiktól. Betegesen, és haragosan élték le nyugdíjas éveiket, és úgy mentek el, hogy nem bocsátottak meg egymásnak. Visszagondolva ez egy kicsit szomorú történet, és a tapasztalatom , hogy ez a viselkedés nem egy helyes út.

Mikor elkezdtem felnőttkori életem, nekem is meg kellett tapasztalnom azt, hogy találkozok olyan emberekkel akik megbántanak, és nyilván volt olyan eset is mikor én bántottam meg más embereket. Rossz érzés volt főleg az első időszakban, amikor olyan dolgokért is piszkáltak amihez semmi közöm nem volt, és sokszor én is elég “harsányan”  válaszoltam vissza (soha nem voltam az a fajta aki hagyta magát), és kialakult a veszekedés, a megsértődés, és volt olyan is hogy bizony nem beszéltünk egymással egy darabig. Aztán visszagondoltam a két idős hölgy esetére, és rájöttem, hogy az ilyen viselkedés sok jót nem szül. Megpróbáltam a konfliktusaimat kezelni, és akkor még volt bennem egy kis félelem, hogy a másik fél hogyan fog reagálni. Elárulom, hogy nagyon pozitív tapasztalatokat tudtam leszűrni, hiszen véleményem szerint minden ember lelke a békére törekszik, és nem akar senki sem cipelni egy olyan terhet, amire úgy gondolom semmi szükség. Amikor odamentem az illetőhöz, és megbeszéltük a dolgot mindketten megkönnyebbültünk, és a lelkünkről legördült egy teher. Mikor elkezdtem képezni magam ezen a területen, akkor tudtam meg, hogy a megbocsátás hiányát embereknél az ego okozza. Minél nagyobb valakinek az egója annál nehezebben látja be hogy hibázott, és nehezen viseli el ha esetleg nem neki van igaza. Most már tapasztalatokkal, és tudással a hátam mögött, nagyon könnyen kezelem az ilyen, és ehhez hasonló helyzeteket.

Amikor megbántanak, két út közül választhatsz. A harag, sértettség útja és a megbocsátás, felejtés között. A legtöbb ember az első mellett teszi le a voksát, mert könnyebb, egyszerűbb, és pár pillanatra elégtételt is adhat. Te cselekedj másként, és menj végig a második úton. Hogy miért? 5 érvem is van a megbocsátás mellett – íme!

    Első: A megbocsátás az erő jelképe! Ha képes vagy megbocsátani, azzal nem azt sugallod a másik felé, hogy gyenge vagy haragot tartani, hanem azt, hogy van benned elég erő ahhoz, hogy felejts. Az őszinte megbocsátás ugyanis nem könnyű, sőt, a leglélekpróbálóbb feladatok közé tartozik, ezért sokaknak kényelmesebb, ha a végtelenségig játsszák a sértődöttet. Te ne tartozz közéjük: mutasd meg, milyen erős vagy!

„A gyenge nem tud megbocsátani. A megbocsátás az erősek tulajdonsága.” (Mahatma Gandhi)

A második: Megbocsátással felszabadítod a lelked! Minél tovább tartod valakivel a haragot, annál nagyobb sebeket ütsz saját magadon. Hidd el, a sok idegeskedés, ellenségeskedés, harag és düh előbb-utóbb egy negatív rosszkedvű emberré fog tenni, olyan valakivé, aki nem tud rendesen működni a benne felgyülemlő fájdalomtól. Nem lenne jobb, ha megbocsátanál, és levennéd a lelkedről azt a terhet, amit eddig olyan nehezen tudott cipelni? Csak így találhatod meg a békéd.

„Ha tudsz megbocsátani, akkor azok közé tartozol, akik értenek a boldogsághoz.” (Szent-Gály Kata)

Harmadik: A megbocsátás megóvja az egészséged! A rengeteg pusztító gondolat és érzés nem csak a lelkedet betegítheti meg, hanem a testedet is. Az állandó stressz miatt olyan súlyos kórok is kialakulhatnak benned, amiknek végzetes következményei lehetnek – ne várd meg, hogy rossz vége legyen az ellenségeskedésnek, inkább bocsáss meg, felejts, engedd el a történteket! Sokkal gyorsabban meg fogsz gyógyulni, mint gondolnád.

„Ha nem bocsátunk meg, tulajdonképpen beleegyezünk, hogy az átélt sérelem emléke ránk telepedjen és uralkodjon felettünk.” (Dianne B. Collard)

Negyedik: A megbocsátás a legszebb bosszú! Bármilyen rosszul is hangzik, a megbocsátás bosszú – a legszebb bosszú, amivel visszaadhatod azokat a bántásokat, sértéseket, sérelmeket, amiket kaptál. Gondolj bele, milyen érzés lehet a másiknak, ha azt tapasztalja, hogy ahelyett, hogy emésztenéd magad és gyűlölködnél, egyszerűen békejobbot nyújtasz neki? Ne add meg neki azt az örömöt, hogy szenvedni lásson – tiszta szívből, őszintén mondd meg neki, hogy benned nincsen tüske.

„Nem szabad mindig harcolni. A továbblépés a legjobb bosszú.” (Sylvia Day)

Ötödik: A megbocsátás jobb emberré tesz! Amíg az ember eljut odáig, hogy megbocsát, jobb emberré válik. Hogy miért? Azért, mert szán arra időt, hogy átgondolja a helyzetet, mérlegeljen, megfontoljon, felismerjen bizonyos dolgokat, és az érzelmek egész skáláját tapasztalja meg. Olyan folyamaton megy keresztül, ami megtisztítja, átmossa, mint egy kiadós beszélgetés , de ezúttal nem mással, hanem önmagával. Ha te is hajlandó vagy végigmenni ezen az úton, akkor nagyon sokat teszel azért, hogy a jövőt már érettebben éld meg.

“Szívből szeretni az átlagember is tud, de szívből megbocsátani: csak az átlag feletti képes.” (Aragóniai Erzsébet)

Már nem fontos ki az, és hogyan akar megbántani, magamban mindig mondom, neki sincs sajnos elegendő tudása ezeknek a dolgoknak a kezeléséhez, és jókat mosolygok a történteken, nem alakul ki bennem se düh, sem pedig harag az illető irányában. Fel szoktam tenni egy kérdést az ilyen embernek aki meg akar sérteni: “Ezt most azért mondod nekem, hogy leértékelj engem?” , és az illető ezek után teljesen másképpen kezd el működni. Varázslatos ez az egy mondat mire képes ilyen szituációkban.

Éppen olyan varázslatos mint a PPH szervezet, és a tudás amit onnan kapok nap mint nap. A szervezet vezetőjének Szedlacsik Miklósnak, és tanításainak köszönhetem, hogy az ilyen, és ehhez hasonló helyzeteket könnyedén tudom kezelni. Illetve megtanultam milyen fontos a megbocsátás, és a haragnak az elengedése, hiszen hosszú távon súlyos károkat okozhat a kapcsolatainkban, és nem utolsó sorban az egészségünkben. Meg akarod tudni mik azok a dolgok a felsorolt 5 okon kívül ami szükséges egy megbocsátáshoz, és az életben való továbblépéshez? Akarsz úgy élni, hogy harag ne maradjon a szívedbe senki iránt? Ha IGEN, akkor  MOST NÉZD MEG  Szedlacsik Miklós videóját amelynek címe:  Miért kell megbocsátani”

MOST  PEDIG RAJTAD A SOR! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT.  Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához, és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást. Ha elindulsz a tudás megszerzésének útján, akkor az életed elindul egy pozitív irányba, jobban kezeled az élethelyzeteidet, kapcsolataid kiválóak lesznek az emberekkel, problémamentes boldog életet élhetsz pároddal, és gyermekeiddel kitűnő viszonyt tudsz majd ápolni, anyagilag független szabad emberré tudsz válni. Gyere velem, és hozzunk létre egy olyan világot ahol az emberek szeretetben, békében, és boldogságban, és egészségben élhetnek egymással. Nekem ez a küldetésem, ha te is ezt szeretnéd akkor tarts velem!

Ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes Regisztrációért Kattints IDE
  2. Regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata, és így válsz tanulóvá.

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.