Mit Csinálj, Ha Sárba Akarják Taposni Az Önbizalmadat!

Szia, üdvözöllek! Zsebő Norbert vagyok.

Mai blog bejegyzésemben arról lesz szó, hogy az önbizalom milyen lényeges az ember életében. Miért mondom ezt? Mert önbizalom nélkül nem fogsz haladni az életben, nem tudod azokat a célokat elérni amit kitűztél magadnak. Ha nem haladsz , akkor lemaradsz! Ugorjunk neki frankó téma vár ránk! 🙂

   Az ellenség a saját, fecsegő agyunk, aminek ha adunk akár egy ezredmásodpercet, rögtön egy millió kifogást és átlátszó indokokat talál rá, hogy „miért nem tudjuk” megtenni, vagy megcsinálni, amit akarunk. Steven Pressfield

    Bármilyen hihetetlen, én is jól ismerem az önbizalomhiányt. Ezt a barátságtalan, bizonytalanságba taszító érzést, ami azt mondja, „ehhez kevés vagy…”  És vannak pillanatok, amikor semmilyen önvizsgálat, vagy máshoz való hasonlítgatás sem segít – sőt, csak tovább rontanak a helyzeten. Egy dolgot azonban jó ha tisztázunk még az elején. Az önbizalomhiány nem feltétlenül kapcsolódik össze az alacsony önbecsüléssel. Az egész önbizalomhiány – nem meglepő módon –, a gyerekkorig vezethető vissza. Bár ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen kutatások kimutatták, hogy mire egy kisgyerekből felnőtt válik, a „nem” szót 50.000-szer, míg az „igen” szót mindössze 7.000-szer hallja. Van, aki még csodálkozik az önbizalom hiányos emberekkel teli világunkon? De nézzük, mik azok a tippek, amik az elmúlt időszakban nekem működtek. Amiknek a segítségével le tudtam küzdeni a hiányaimat és el tudtam fogadni önmagam. Nincs reménytelen helyzet, ha van kellő akarat.

  1. A legrosszabb forgatókönyv

Az önbizalomhiány gyakran irreális előrejelzéseket generál bennünk. Biztosan érezted már úgy, mint akire a világ szakad rá, ugye? Lehet, hogy egy kicsit kisiklott az életed, de nem kell egyből a legnagyobb katasztrófát vizionálnod.  Egy kutatás kimutatta, hogy amitől tartunk, annak 10%-a sem történik meg velünk, egész életünk során. Tehát ha a legrosszabb forgatókönyvet „állandóan” éled, akkor jobb, ha befejezed a drámázást. Nem vagy te sem drámakirálynő, sem drámakirály.

  1. Maradj mindig éber

Fel lehet ismerni azokat a helyzeteket, amelyek a leggyakoribb kiváltó okai lehetnek az önbizalomhiánynak.  Sőt, miután felismerted, aktívan ellen is tudsz állni neki. Biztosan kerültél már olyan helyzetbe, amikor valaki megpróbált téged rosszabb színben – kevesebbnek – feltüntetni, mint amit hiszel magadról. Aki könnyen befolyásolható, az elhiszi másnak, hogy „kevés”. Pedig a legtöbb esetben azért alacsonyítanak le bizonyos emberek másokat, hogy jobb színben láthassák magukat. Szánalmas, de ez van. Maradj éber és a magadról alkotott képet csak olyanok tanácsára formáld, akik már ott járnak, ahová te is tartasz.

  1. Az együttérzés gyakorlása

Hihetetlen mi? Pedig teljesen egyértelmű. Persze nem arról van szó, hogy direkt keress elesettebb embereket magadnál. Inkább arról, hogy segíts önzetlenül másoknak. Ezzel egyrészt fejleszted az érzelmi intelligenciád, az érzelmi rugalmasságod, másrészt jobban megértheted, hogy hibázni emberi dolog. Az élet tökéletlenségének megértése képes eltüntetni az önbizalomhiányt, hiszen éppen a tökéletességről alkotott kép az, ami kialakítja.

  1. Az önérvényesítés gyakorlása

Rendben van, ha kikéred mások tanácsát. Abszolút hasznos lehet sok esetben. Azonban, ha folyamatosan szükséged van mások véleményére, mielőtt döntést hoznál, azzal hosszú távon aláásod a hited. Ha mindig mások mondják meg mit csinálj, akkor mennyire vagy magadban biztos? Hallgass a megérzésedre, ő legjobb tanácsadód – ezt már Steve Jobs is megmondta.

  1. Vezess naplót

Bumm! Írj az érzéseidről. Bár önmagában ez a módszer nem változtatja meg az életed, mégis egy külső rálátást fog adni a tényekről és a realitásról. Vesd papírra rendszeresen a gondolataid, majd olvasgasd őket vissza. A tények vizsgálata ezen a szemüvegen keresztül nem szünteti meg a bizonytalanságot benned, azonban képes csökkenteni. Ez pedig már elég ahhoz, hogy fejlődni tudj, és egy következő szintre lépj az önbizalom felé. Ezt hívják önterápiának.

  1. Felejtsd el, mit gondolnak mások

Ha nem csinálsz semmit, nem is ítélhetnek el érte – ez a modern emberben lévő legnagyobb fék. Nem akarsz kudarcot, ezért inkább bele se vágsz. Nem akarod, hogy mások rossz véleménnyel legyenek rólad, ezért inkább csendben maradsz, és nem mondod el a véleményed. Ismerősen hangzik? Pedig igazán senkit sem érdekelsz annyira, hogy néhány óránál tovább téma legyél. (Kivéve a családod persze.) Szerintem nem érdemes mások véleményétől félni. Egy életünk van, azt kell jól élni. A világbajnok bokszoló sem azon izgul, hogy kiüti a másikat a győzelemért. Neked a saját véleményed és a saját utad legyen a legfontosabb. Más se helyez téged maga elé – ha csak nem egy nagy balek. Hogy mások mit gondolna rólad, az nem a te dolgod.

  1. Kövesd az ösztöneid

Ennek köszönheti az emberiség, hogy még mindig életben van. Mégis képesek vagyunk döntéseinket halogatni – akár évekig is. Ez természetesen az önbizalomhiányból fakad, mivel nem vagyunk biztosak magunkban – ezáltal döntéseinkben sem. Pedig az ösztön nem engedi, hogy rossz irányba menjünk. Néha kerülőútra vihet, igaz. De azt csak mi gondoljuk annak, valószínűleg az a mi legrövidebb utunk a célunkig. Sokszor szoktam mondani, hogy az agyunk a legnagyobb ellenségünk, hiába emelkedtünk ki miatta az állatvilágból. Mert a természet jól működik racionalitások nélkül is. Ha az oroszlán szomjas, akkor elmegy inni a patakhoz. Ezzel szemben mi emberek, megmagyarázzuk magunknak – sőt közösségeket alkotunk a nézeteinknek –, hogy miért ne igyunk abból a patakból, ami nélkül szomjan halunk. Szóval… döntési helyzetekben lépj egyet hátra és a túlracionalizálás helyett halld meg a lelked hangját.

  1. Összpontosíts a jelenre

A teljesítményedet nagyban képes rontani az önbizalomhiány. Mi lesz, ha nem lesz jó, amit éppen csinálsz? Mi lesz, ha kudarc ér? Ezeket a kérdéseket gyakran feltesszük magunknak – túl korán. A 100 méteres futó olimpikon se azon a 100 méteren kezdi el elemezni a befutó utáni következményeket. Amikor fut, akkor fut. Azért ezt a példát írom, mert ebből megérted: ha csinálsz valamit, akkor azt csináld, ne kalandozz el olyan messze az időben, ami csak rontja a teljesítményed. Ha minden energiád egy helyre fókuszálod, kihozod magadból a legtöbbet. Ha kihozod magadból a legtöbbet, büszke leszel magadra. Ha büszke vagy a teljesítményedre, nem fog zavarni, hogy mások mit gondolnak rólad, hiszen minden tőled telhetőt megtettél. Érted?

Az önbizalomhiány leküzdése kiemelt figyelmet igényel. A külvilág helyett, önmagad belső kritikusává kell válnod hozzá. Az első lépés a siker felé azzal kezdődik, hogy ELÉG VAGYOK!Lényeges dolognak tartottam, személy szerint hogy fejlesszem magam, és mindenkinek ezt ajánlom. Mivel gyerekkortól ” azt a sok szart” ki kell törölni a tudatból. Vissza kell nyerni az önbizalmat, és ez tanulás, tudás nélkül nem lehetséges. Kerestem azt a helyet ahol,  olyan szintű tudást kapok ami hozzásegít ahhoz, hogy “letörhetetlen önbizalommal” rendelkezzek, és céljaim felé tudjak haladni. Kutatásomnak, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam a PPH szervezettel,és  vezetőjével Szedlacsik Miklóssal. Felbecsülhetetlen tudás amit Miklóstól kaptam,és kapok, mert ez volt az útvonal ahhoz,hogy önbizalomtól duzzadó ember legyek aki bármilyen célt képes legyek elérni az életben. Akarsz ennek a tudásnak a birtokába kerülni? Szeretnél olyan emberré válni, aki kitűzött céljait eléri? AKKOR MOST NÉZD meg Szedlacsik Miklós videóját, azért hogy  naprakész légy  ezekkel a dolgokkal. A videó címe:” Önmagaddal való helyes bánásmód”

MOST  PEDIG RAJTAD A SOR! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT.  Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához, és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást. Ha elindulsz a tudás megszerzésének útján, akkor az életed elindul egy pozitív irányba, jobban kezeled az élethelyzeteidet, kapcsolataid kiválóak lesznek az emberekkel, problémamentes boldog életet élhetsz pároddal, és gyermekeiddel kitűnő viszonyt tudsz majd ápolni, anyagilag független szabad emberré tudsz válni. Gyere velem, és hozzunk létre egy olyan világot ahol az emberek szeretetben, békében, és boldogságban, és egészségben élhetnek egymással. Nekem ez a küldetésem, ha te is ezt szeretnéd akkor tarts velem!

Ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes Regisztrációért Kattints IDE
  2. Regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata, és így válsz tanulóvá.

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.