Mások Elvárásai Határozzák Meg Az Életed? Nem Unod Még?

Szia, üdvözöllek Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben arról lesz szó, hogy  miért nem jó másoknak megfelelni, milyen hatással lehetnek az életedre, és mennyire gátol abban hogy azokat a célokat amiket kitűzöl magadnak el tud érni. Nagy jelentőséggel bíró téma a mai, tarts velem!

     Ha olvastál tőlem már blog bejegyzést, akkor biztosan emlékszel, ha nem akkor most mondom, hogy már gyerekkoromban szerettem megfigyelni az embereket,a viselkedésüket, és különböző szituációkra hogyan reagálnak. Személy szerint gyerekként már olyan voltam aki nem volt könnyen irányítható. Biztosan te is tapasztaltad gyerekként, már az iskolában is meg kellett „felelni”  bizonyos elvárásoknak. Jól kellett viselkedni, és nyilván alkalmazkodni kellett a többi gyerekhez. Ezzel még nem volt semmi különösebb gond, csak én egy olyan gyerek voltam akinek mindenről volt egy külön véleménye. Számtalan alkalommal előfordult, hogy „vitatkoztam” a tanárnővel bizonyos dolgokon. Ne arra gondolj, hogy egy „destruktív hülye gyerek”  voltam, hanem más volt észrevételem egy témával kapcsolatban. Mondok erre példát, hogy világos legyen, mikor irodalom óra volt( nem volt a kedvencem) tanultuk a verselemzéseket, és hátamon „felállt a szőr” attól mikor a tanárnő kijelentette: „Ebben a versben a költő erre, gondolt.” Nekem teljesen más volt a  véleményem, mert mondtam neki: „Szerintem pedig nem arra gondolt hanem erre.” A tanárnő erősítette az igazát, hogy én rosszul gondolom, és az ilyen vita sokszor odáig fajult, hogy „ számára megfelelő érdemjeggyel” jutalmazta a véleményemet.

Később mikor idősebb lettem, akkor a munkahelyeken is voltak  ebből „nézeteltéréseim” nem akartam senkinek megfelelni, és ez a mai napig így van. Voltak emberek akik az elvárásaikat rám akarták volna erőltetni  de nem sikerült nekik. Mesélek erről az időszakról is egy történetet, és itt odáig fajult a helyzet, hogy otthagytam azt a munkahelyet. Mérnökként dolgoztam akkor egy multinacionális cégnél, 13 éve voltam abban a szakmában, és jól végeztem a feladatomat, szépen teljesítettünk, és a cég tulajdonosainak részéről is pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ezzel idáig semmi baj nem volt, csak mikor a közvetlen vezetőm bele akart szólni a munkámba, hogy „ mit hogyan csináljak ezek után.”

Számomra ez egy teljesen váratlanul ért, mivel mindig is önállóan végeztem a munkámat, probléma nem volt, és jöttek azok az eredmények amik ki voltak tűzve. Megkérdeztem tőle: „ Komolyan gondolod amit előbb mondtál nekem?”  Teljesen meg volt döbbenve, hogy miért kérdezek tőle ilyet,majd erre azt mondta:” Ettől a pillanattól úgy végezzem a feladatot ahogyan azt ő elvárja tőlem.”  Gondolhatod, hogy volt válaszom erre a mondatra, amely nem volt számára pozitív, és ez jött ki akkor a számon: „ Ne üsd az orrod az én dolgomba, menj az irodába, és dugd oda ahol mindig lenni szokott.”  Képzelheted, attól a pillanattól úgy nézett rám mint: „Gyújtogató a vizes szalmára”, de nem különösebben érdekelt a dolog. Egyszer csak néhány hónap elteltével közölte velem, hogy távoznom kell abból a pozícióból amiben vagyok, és felajánlott egy másik állást a cégnél. Kérdeztem: „Mi baj van a munkámmal, nem jönnek a megfelelő eredmények?”  Ma is előttem van, ahogy dadogott, és nem tudott értelmes magyarázatot adni erre a döntésére. Meg volt a „ hatalma”, hogy eltávolítson ebből a pozícióból, és egy olyan helyre rakott ahonnan tudta hogy fel fogok mondani. Természetesen ezek után távoztam, és nem akartam ott dolgozni tovább egy másodpercet sem.

      Az imént felvázolt történetekkel azt akartam szemléltetni, hogy személy szerint én nem voltam, és nem is leszek olyan ember aki más emberek elvárásainak meg akar felelni. Egyetlen ember elvárásainak akarok megfelelni, az pedig saját magam. Kicsit nagyképűen hangzik igaz? Ezt javaslom neked is. Miért? Véleményem szerint ha más ember elvárásainak akarsz megfelelni akkor nem lehetsz önmagad, és ha nem vagy önmagad akkor boldogtalan leszel. Csináltál már olyan dolgot az életedben, amit azért csináltál hogy máshonnan elismerést kapj? Más emberek elvárásainak megfelelj? Milyen érzés volt mikor „ szarba” sem nézték az erőfeszítésedet? Gondolom történt veled ilyen, és nem volt túl kellemes az érzés amit át kellett élned.

     Rengeteg ember megy keresztül ezen a „ megfelelési kényszeren”, és elárulom neked egyiknek az erőfeszítését sem fogják értékelni. Ki fogják használni az emberek az illetőt.  Ismered azt a mondást hogy: „Azt a lovat ütik amelyik húz”  ha azt csinálod amit emberek elvárnak tőled akkor ez a sors vár rád, ki fognak használni, rabszolgaként fognak rád nézni, és soha nem leszel igazi egyéniség.

    Azért hogy igazán egyéniséggé tudj válni, és ne tudjanak emberek „kihasználni” tudásra van szükség. Fel kell ismerni azokat az embereket akik csak ki akarják használni a segítőkészségedet, és a jóhiszeműségedet, és tudnod kell kezelni ezeket az embereket, és magát a helyzetet is. Mikor találkoztam a PPH szervezettel, és vezetőjével Szedlacsik Miklóssal, és tanításainak köszönhetően szembesültem azzal, hogy azok az emberek akik nem képzik magukat, és nincs tudás a birtokukban mindenkinek meg akarnak felelni, elképesztően rossz hangulatban vannak, látszik rajtuk hogy nem önmaguk, és nem tudnak célokat megvalósítani  bátran ki lehet állítani, hogy boldogtalan emberek. Felbecsülhetetlen az a tudás, és tapasztalat amelyet tanításai során Miklós átad az embereknek hiszen ez az útvonal ahhoz, hogy egyéniséggé váljanak, boldog kiegyensúlyozott életet éljenek, és olyan emberek legyenek akik a céljaikat meg tudják valósítani. Akarsz ilyen emberré válni? Ha igen, akkor MOST nézd meg Szedlacsik Miklós videóját, hogy képben legyél ezekkel a dolgokkal. A Videó címe: Önmagaddal való helyes bánásmód”

MOST  PEDIG RAJTAD A SOR! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITTViszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához, és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást. Ha elindulsz a tudás megszerzésének útján, akkor az életed elindul egy pozitív irányba, jobban kezeled az élethelyzeteidet, kapcsolataid kiválóak lesznek az emberekkel, problémamentes boldog életet élhetsz pároddal, és gyermekeiddel kitűnő viszonyt tudsz majd ápolni, anyagilag független szabad emberré tudsz válni. Gyere velem, és hozzunk létre egy olyan világot ahol az emberek szeretetben, békében, és boldogságban, és egészségben élhetnek egymással. Nekem ez a küldetésem, ha te is ezt szeretnéd akkor tarts velem!

 

Ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes Regisztrációért Kattints IDE
  2. Regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata, hogy tanulóvá tudj válni, és megszerezd, ezt a fantasztikus tudást!

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel,
Zsebő Norbert
Boldogság teremtő specialista

Telefonszám:+36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

 

 

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.