3 Hiba Amit Ne Kövess El, Ha Nyugodt Akarsz Maradni!

Szia, üdvözöllek! Zsebő Norbert vagyok.

Mai blog bejegyzésemben arról lesz szó, mit tegyél akkor ha valamilyen oknál fogva bekattannál, vagyis felhúznád magad valamilyen szituációban. Miért bír ez nagy jelentőséggel? Mert ha valaki bekattan akkor biztos , hogy rossz döntéseket fog hozni ami hátrányára válik az életben. Ugorjunk neki, ma is  frankó téma vár ránk! 🙂

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket.  Kis gyerek koromban figyeltem a felnőtt emberek viselkedését, és sokszor eltűnődtem azon, hogy egy jó hangulatban lévő ember akár pillanatok alatt ” bőszült vadállattá”  tudott változni. Szüleimre szerencsére nem volt jellemző ez a viselkedés, néha kiakadtak ránk (rám, és a húgomra) és akkor ” erőteljesebben” szóltak ránk, viszont mindig meg volt rá az okuk. Már gyerekként észrevettem, hogy olyan ember akad ki nagyon hamar aki képtelen problémákat, feladatokat megoldani. Miről is beszélek éppen? Elmesélek egy történetet, és akkor világos lesz a dolog. Ismertem egy olyan házaspárt akiken külsőleg úgy látszott minden rendben van,és boldog életet élnek a mindennapokban. A férfi egy vicces ember volt, lehetett azt mondani, hogy a társaság központja. Mikor azonban egy beszélgetés közben a felesége, említett neki egy helyzetet (megoldandó feladatot, tényleg lehet mondani, hogy piti dolog volt), kiakadt a párjára, és szó szerint üvöltözni kezdett vele ott mindenki előtt. Később megtudtam, hogy a férfi valóban egy humoros ember volt,viszont hamar kiakadt, ha egy problémát, vagy feladatot kellett megoldani. Nem volt tudása, arra sem hogyan kezelje az ilyen szituációt(a bekattanást), illetve a probléma megoldásához sem rendelkezett elég képességgel.

Az imént említett példában szereplő illető, nem váltott ki belőlem jelentős szimpátiát. Nem voltak kedvenceim az “agresszív emberek” , és olyanok akik egy feladat megoldását haraggal próbálják “elrendezni.” Az a példa van ilyen esetben előttem amit a szüleimtől láttam, tudatosan éltek, és mikor egy olyan szituáció jött, hogy egy problémát kellett megoldani, akkor nem bekattantak, vagy kiakadtak, hanem megpróbálták megtalálni a megoldást. Minden akadályt ami az életükbe felmerült orvosolni tudták. Ilyen neveltetéssel indultam neki az életnek, mégis voltak olyan esetek amikor iszonyúan ideges lettem, de emberekre a haragomat sohasem zúdítottam. Kérdeztem is édesapámat (ő egy eszméletlenül nyugodt ember volt) hogyan tud minden szituációban ilyen higgadt maradni, és erre egyszerű választ adott, ami azóta “beleégett” az elmémbe: ” Az embereknek ugyanarról a dologról más lesz a véleménye, mint neked, máshogy látják, ezért ne haragudj rájuk, és főleg ne húzd fel magad, mert nem tudsz rajta változtatni, és nem biztos hogy az a jó ahogy te látod.”

Sokat segített az életemben ez a tőle kapott mondat, hiszen most már tudom mitől kattannak be az emberek egyik pillanatról a másikra, illetve személy szerint hogyan kezeljem, hogy én ne húzzam fel magam. Nem egyszerű abban szituációban mikor valakivel beszélgetsz, és tudod róla, hogy “hülyeségeket beszél.”  Átéltél már ilyen helyzetet? Gondolom igen. Kiakadtál? Ha igen, akkor lehet még  csiszolni a tudatosságon, és az önuralmon.:) Nagy jelentőségű, hogy elkerüljük a bekattanásokat, és miért lényeges ez? A legfontosabb ha valaki felhúzza magát, akkor a hangulati szintje lecsökken, és ha az ember egy bizonyos hangulati szint alá megy elveszti a tudatosságát, nem képes gondolkodni, és ezáltal nem fog jó döntéseket hozni a jövőjével kapcsolatban. Volt már veled, hogy felhúzott állapotban hoztál meg egy döntést? Jó volt a jövőre nézve? Garantálom, hogy nem, mivel helyes döntést csak jó állapotban lehet meghozni, mert csak akkor vagyunk tudatosak. Elmesélek egy  esetet ami velem történt meg régebben. A főnököm a munkahelyen, jött hozzám, és elég ingerülten megvádolt egy olyan dologgal amiről tudtam, hogy nem követtem el. Mindig vállaltam a felelőséget bármilyen hülyeséget is csináltam, de itt nem erről volt szó. Ő csak mondta a magát, én pedig csak szépen mosolyogtam( régen kiakadtam, és elkezdtem volna vele vitatkozni). Elmondta amit szeretett volna, és megkérdeztem tőle: “Honnan  származik ez az információ, tapasztaltad, vagy valakitől hallottad?”  Annyit válaszolt: ” Az nem lényeges”  Személy szerint ennyi volt a reakcióm: ” Ha meggyőződtél ennek az esetnek a valóság tartalmáról, akkor tudunk tovább beszélgetni.”  Vidáman, mosolyogva ott hagytam a “mérgével együtt.” Másnap jött, és bocsánatot kért, hiszen pontosan utánajárta dolognak, és mondta nekem, hogy “hibás információt kapott.”  Tiszteltem ezt a tulajdonságát, van olyan aki nem ismeri be ha hibázott, ő nem azok közé tatozott.

Lényeges dolognak tartottam, hogy megfelelően kezeljem a bekattanásokat, és ezáltal mindig tudatos döntést tudjak hozni az életemmel kapcsolatban. Rájöttem, hogy a tapasztalatok mellett tanulásra, és fejlődésre van szükségem, hogy minden szituációból legjobban jöjjek ki, illetve a legtöbbet hozzam ki belőle. Kutatásomnak, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam a PPH szervezettel,és  vezetőjével Szedlacsik Miklóssal,  tanításainak köszönhetően, olyan tudással, és tapasztalatokkal gazdagodtam amivel tudatosan élem az életem, jó hangulatban orvosolom bekattanásos szituációkat. Felbecsülhetetlen tudás amit Miklóstól kaptam,és kapok, mert ez volt az útvonal ahhoz,hogy kiegyensúlyozott, és boldog emberré váljak. Most pedig nézd meg Szedlacsik Miklós videóját, azért hogy  naprakész légy  ezekkel a dolgokkal. A videó címe:” A bekattanások okai”

MOST pedig itt a CSELEKVÉS IDEJE! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT.

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához, és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást. Ha elindulsz a tudás megszerzésének útján, akkor az életed elindul egy pozitív irányba, jobban kezeled az élethelyzeteidet, kapcsolataid kiválóak lesznek az emberekkel, problémamentes boldog életet élhetsz pároddal, és gyermekeiddel kitűnő viszonyt tudsz majd ápolni. Gyere velem, és hozzunk létre egy olyan világot ahol az emberek szeretetben, békében,  boldogságban, és egészségben élhetnek egymással. Nekem ez a küldetésem, ha te is ezt szeretnéd akkor tarts velem!

 

Ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes Regisztrációért Kattints IDE
  2. Regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata, és így válsz tanulóvá!

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.