Hogyan Tudod Az Önbizalomhiányt Leküzdeni? Itt Van 5 Használható Módszer!

Szia, üdvözöllek! Zsebő Norbert vagyok.

Mai blog bejegyzésemben arról lesz szó, hogy az önbizalom milyen lényeges az ember életében. Miért mondom ezt? Mert önbizalom nélkül nem fogsz haladni az életben, nem tudod azokat a célokat elérni amit kitűztél magadnak. Ha nem haladsz , akkor lemaradsz! Ugorjunk neki frankó téma vár ránk! 🙂

   Az ellenség a saját, fecsegő agyunk, aminek ha adunk akár egy ezredmásodpercet, rögtön egy millió kifogást és átlátszó indokokat talál rá, hogy „miért nem tudjuk” megtenni, vagy megcsinálni, amit akarunk. Steven Pressfield

    Bármilyen hihetetlen, én is jól ismerem az önbizalomhiányt. Ezt a barátságtalan, bizonytalanságba taszító érzést, ami azt mondja, „ehhez kevés vagy…”  És vannak pillanatok, amikor semmilyen önvizsgálat, vagy máshoz való hasonlítgatás sem segít – sőt, csak tovább rontanak a helyzeten. Egy dolgot azonban jó ha tisztázunk még az elején. Az önbizalomhiány nem feltétlenül kapcsolódik össze az alacsony önbecsüléssel. Az egész önbizalomhiány – nem meglepő módon –, a gyerekkorig vezethető vissza. Bár ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen kutatások kimutatták, hogy mire egy kisgyerekből felnőtt válik, a „nem” szót 50.000-szer, míg az „igen” szót mindössze 7.000-szer hallja. Van, aki még csodálkozik az önbizalom hiányos emberekkel teli világunkon? De nézzük, mik azok a tippek, amik az elmúlt időszakban nekem működtek. Amiknek a segítségével le tudtam küzdeni az hiányaimat és el tudtam fogadni önmagam. Nincs reménytelen helyzet, ha van kellő akarat.

Az önbizalomhiány egy rendkívül zavaró, romboló hatású és méltatlan érzés, amelytől jobb minél előbb megszabadulni. Mindegy, hogy gyermekkori rossz élmények, egy elviselhetetlen főnök vagy esetleg közeli hozzátartozók állnak a hátterében, fontos, hogy tudatosítsd magadban: amit mások gondolnak vagy mondanak rólad, az nem te vagy. Az csak az ő fejükben létezik. Az, hogy te milyen vagy valójában, azt csakis te magad döntheted el. És a legjobb, hogy akár befolyásolni is tudod. Mutatok is mindjárt 5 remek módszert, az önbizalomhiány leküzdéséhez.

     Légy tudatos!

A legegyszerűbb megoldás sodródni az árral és beletörődni a negatív érzésekbe. Ha azonban ki akarsz törni az önbizalomhiányból, akkor állj a sarkadra és kezdd el tudatosabban élni az életedet. Vedd sorra a félelmeidet, a gondold át az önbizalomhiányod okait, honnan ered, mi vagy ki okozza, mi kellene ahhoz, hogy megszűnjön és magabiztosabbnak érezd magad? Képzeld magad elé az önbizalomhiányt okozó helyzetet, majd képzeld el, hogyan kellene reagálnod, hogy a végén határozottnak, magabiztosnak érezhesd magad. Ha sikerül tudatosítanod a félelmeidet és a leküzdésének módját, már csak egyetlen lépésre vagy, hogy a valóságban is így tegyél.

    Írd ki magadból a gondolatokat!

Talán nem is gondolnád, de a leírt dolgoknak fantasztikus erejük és hatásuk van. Próbáld meg, hogy a fentieket nemcsak kimondod vagy gondolod, hanem papírra is veted. Írd ki magadból, hogy mi bánt, írd le, hogyan érezhetnéd magad jobban. Írj le minden negatív gondolatot és töltsd meg a helyüket pozitív reményekkel, célokkal és feladatokkal.

     Tanuld meg elengedni a dolgokat!

A múlton való rágódás, az örökös megfelelési kényszer és a túlzott maximalizmus gúzsba köti az embert. Figyeld meg, hogy minél több dolgot ígérsz, minél több tennivalót vállalsz magadra, annál inkább nő a bizonytalanság, a hibázási lehetőség. Bár te magad is bármire képes vagy, tanuld meg, hogy nem kell mindent egyedül csinálnod. Kérj segítséget, vond be a családot a feladatokba. Neked is jogod és szükséged van a pihenésre, a feltöltődésre. Ha megtanulod az elengedés művészetét, akkor több időd marad magadra, ami az önbizalmadat is növelni fogja.

    Vezess siker naplót!

Mindannyiunknak vannak kisebb nagyobb sikerei az életben, sajnos azonban képesek vagyunk ezeket természetesnek venni, és átsiklani felettük. Vezess sikernaplót, kezdd el összegyűjteni az eddigi sikereidet, majd írd ezentúl rendszeresen. Jó lesz belenézni, ha éppen rossz passzban vagy, ha elbizonytalanodsz magadban. Meríts belőle erőt az önbizalomhiány leküzdéséhez

     Higgy magadban!

Bár sokszor ez tűnik a legnehezebbnek, az önbizalomhiány leküzdésének leghatékonyabb eszköze, ha hiszel magadban. Engedd el a füled mellett, hogy mit mondanak mások, felejtsd el a negatív kritikákat. Tudd, hogy te minden szituációban az adott pillanatban legjobbnak vélt módon cselekszel. És ez így van jól.

   Az önbizalomhiány leküzdése kiemelt figyelmet igényel. A külvilág helyett, önmagad belső kritikusává kell válnod hozzá. Az első lépés a siker felé azzal kezdődik, hogy ELÉG VAGYOK! Lényeges dolognak tartottam, személy szerint hogy fejlesszem magam, és mindenkinek ezt ajánlom. Mivel gyerekkortól ” azt a sok szart” ki kell törölni a tudatból. Tele van a te fejed is olyan gondolatokkal, hogy ” Biztosan elég jó vagyok?” Képes vagyok én azt a dolgot megcsinálni? Ha ilyen gondolatok felmerültek benned akkor a te fejed, és a gondolataid is tele vannak mocsokkal bőségesen. Tudod mi ezzel a baj barátom? Megmondom neked nem haladsz az életben úgy ahogy szeretnél. Nem ott tartasz ahol lenned kell, azért mert másoknak akarsz megfelelni, és hallgatsz azoknak az idiótáknak a véleményére akik nem ismernek téged, és fogalmuk sincs, hogy egyébként mire lennél képes, és milyen elképesztően nagy dolgokat vihetnél véghez.Vissza kell nyerned az önbizalmadat, és ez tanulás, és tudás nélkül nem lehetséges. 

Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, azzal kapcsolatban hogyan szerezheted meg azt a tudást, amelynek segítségével az önbizalmad rendíthetetlenné válik, és el akarsz indulni egy olyan úton amit úgy hívnak hogy fejlődés akkor ,iratkozz fel információs csatornámra ITT.  Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Ha bármi kérdésed van keress az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő coach                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

.

 

   

 

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.