Hogyan Tud Neked A Spirituális Tudás Segíteni, Hogy A Legjobb Döntéseket Hozd Meg?

Szia, Üdvözöllek Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni, milyen nagy jelentőséggel bír, hogy minden szituációban felfedezzük a lényeget. Miért fontos ez? Azért mert ha a lényeges dolgokkal foglalkozunk akkor tudatosabbá, és bölcsebbé válunk, és ezáltal az élet minden területén sikereket tudunk elérni. Vágjunk bele, frankó, és nagy jelentőségű téma vár ránk.:)

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet. Gyerekkoromban kezdtem megfigyelni hogyan működik az ember, miért gondolkodnak emberek ugyanarról a dologról másképpen. Egy történetet szeretnék elmesélni. ” Kenneth L . Peters  A Beverly Hills-i középiskola igazgatója a mai napon bejelentette, hogy a jövő csütörtökön a teljes iskola tanári kara Sacramentoba utazik, ahol új tanítási módszerekről fognak tanulni. Az előadók között lesz Margaret Mead kulturantropológus, Dr  Robert Maynard Hutchins egyetemi rektor, és Edmund Brown Kalifornia állam kormányzója.”

A fent felsorolt Charles Simms  egyik oktatási anyagából származnak. Hogy kicsoda Charles Simms, és mit oktat? Nos ő tanítja Beverly Hills-ben az újságírókat egy nagyon fontos dologra, arra hogyan találják meg a lényeget egy hírben, szövegben, vagy információban. Miután Simms felolvasta ezt a pár sort a diákoknak, nekik az volt a feladatuk, hogy a lényeget kiszedjék ebből a kis szövegből.

Simms azt tapasztalta, hogy amikor a tanulók végeznek ezzel a feladattal, és átnyújtják neki a papírjaikat, akkor olyasmiket vélnek lényegnek, mint hogy “Margaret Mead, Edward Brown fogja oktatni a tanárokat” , “Jövő csütörtökön a tanári kar Sacramentoba utazik” vagy ” Az igazgató bejelentette a továbbképzési tervet.”

Simms ilyenkor  felhívja a diákok figyelmét, hogy egyikük sem értette meg a lényegét a fenti két mondatnak. A lényeget ugyanis a legtömörebben úgy lehet összefoglalni: ” A jövő csütörtökön tanítási szünet lesz.”  A diákoknak meg kell tanulniuk,  nem az a feladatuk, hogy a tényeket megjegyezzék, és vissza tudják mondani, le tudják írni, hanem a sok tény összefüggésben mit jelent. Fel kell fedezni mi a fontos, és mi a lényeges ebből az ő számukra. A diákoknak kezdetben ez azért nem sikerül, mert lényeglátást tanulni kell ugyanis. Ez mindenkire igaz. lényeglátás nélkül lényegvakok vagyunk.

     1972 december 29-én Easter  Airlines 401 járat lezuhant Florida államban. A katasztrófában több mint 100 utas vesztette életét. Ez volt az USA legnagyobb repülőgép szerencsétlensége. A fekete doboz adatai alapján a gép rendeltetésszerűen működött. Akkor vajon miért történt  ez a szerencsétlenség? A sugárhajtású utasszállító éppen leszálláshoz készülődött amikor Albert Stockstill az első tiszt észrevette, hogy a leszállóegység egyik kijelzője nem gyulladt ki. Egy zöld lámpáról van szó ami azt jelzi, hogy a gép orrán lévő kerekeket kiengedték. Csakhogy a valóságban a kerék már kint volt, a hiba a zöld lámpában volt, és nem a kerékben. Miközben a pilóta, és az első tiszt minden figyelmét erre a kijelzőre fordította, csak akkor vették észre hogy a robotpilóta kikapcsolt, amikor már késő volt. Magyarul tehát, nem az orrkerék, és nem a meghibásodott zöld lámpa okozta a katasztrófát, hanem hogy a gép irányításáért felelős emberek szem elöl tévesztették  a lényeget: vagyis azt hogy le kellene tenniük a gépet. Pontosan ilyen a lényegvakság.

     Hasonló módon az átlagember is elveszíti a lényeget, ha impulzusok érik, márpedig a mai rohanó világ impulzusokkal bombáz minket. Ennek ellenére elveszítjük a fonalat, még akkor is ha az életünk múlik rajta. Ha körbenézel, akkor elég sok lélekvakot találsz magad körül. Ők azok akiket maga alá temet a rengeteg információ,akik hezitálnak, nem tudnak dönteni, aggodalmaskodnak olyan dolgokon aminek semmi közük a lényeghez. Ezzel szemben jóval kevesebb a lényeglátó ember, aki megszűri a rengeteg információt, megtalálja, megérti a dolgok, események, történések, információk legmélyebb lényegét. Őket onnan lehet megismerni, hogy boldogabbak, és többet értek el az életben mint az átlagember. Vagyis ha megismered a lényeget, akkor vagy képes jó döntést hozni.

       Amikor döntened kell akkor az “igen”, és a “nem” nem egymás párjai. Nem egyenrangúak. Mikor nemet mondasz  valamire, akkor csak arra az egy dologra mondasz nemet. Amikor igent mondasz valamire akkor az összes többi alternatívára nemet mondasz. Ezért a “nem” az csak egy döntés, az “igen” viszont egy felelősség. Mert mikor igent mondasz minden alternatívát megsemmisítesz, minden más lehetőséget megölsz, minden más eshetőséget lerombolsz. Amikor a lényeget választod azzal megoldod a lényegtelent. A  lényeglátás a jó döntések sorozatát eredményezi. A lényegvakság pedig, nos nem hiszem hogy elemeznem kell.

        Hogy meg tudja az ember különböztetni a lényegest a lényegtelentől tudásra van szükség. Sarkalatos dolognak tartottam, hogy ezzel kapcsolatban megfelelő tudást szerezzek. Kutatásomnak, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam egy szervezettel,és  vezetőjével tanításainak köszönhetően, olyan tudással, és tapasztalatokkal gazdagodtam amivel tudatosan élem az életem, és csak a lényeges dolgokkal foglalkozom , és ennek köszönhetően haladok a céljaim felé. Felbecsülhetetlen tudás amit kaptam,és kapok, mert ez volt az útvonal ahhoz,hogy kiegyensúlyozott, és boldog emberré váljak, és azokat a célokat amiket kitűztem el is tudjam érni. Szeretnél olyan tudás birtokába jutni amivel pozitív irányba előre tudod mozdítani az életedet? Meg szeretnéd valósítani azokat a célokat amiket az életben kitűztél magadnak? Ha IGEN, akkor  iratkozz fel hírlevelemre ITT. Olyan információkat fogsz kapni, ami segít az általad kitűzött célok elérésében, és megmutatja számodra az ember és az élet működését. Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN! 

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.