Hogyan Ismered Fel Az Érzelmi Manipuláció 4 Jelét A Párkapcsolatban?

Szia, Üdvözöllek  Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni,  hogy  milyen eszközökkel manipulálja egy ember a párját, és ennek milyen következményei vannak. Nagy jelentőséggel bíró téma a mai, mivel az emberek életét ez jelentős mértékben befolyásolja. Kezdjünk bele, öveket becsatolni! 🙂

 

 

Gyakran már a kapcsolat elején van néhány jel, ami figyelmeztethet arra, hogy a másik érzelmileg manipulálni próbál. Sokan mégsem ismerik fel ezeket.A párkapcsolatokban ideális esetben a felek egyenlők, és, bár bevethetnek kisebb-nagyobb taktikákat, ahhoz nem kell különösen trükközniük, hogy a másik kötődjön hozzájuk, vagy velük maradjon.

Sajnos az érzelmi manipuláció számos szerelmes életében felbukkan. Ilyenkor az egyikük különböző, alig észrevehető módszerekkel próbál nagyobb hatalmat gyakorolni a párja felett. Igyekszik teljesen magához láncolni, illetve a befolyása alá vonni. Gyakran nem engedi, hogy a másik azt tegyen, amit szeretne, és az érzelmeire hatva manipulálja. Bár sokak számára ez hosszú ideig észrevehetetlen, fontos lenne időben felismerni, mert komoly károkat okozhat az önbecsülésben és a párkapcsolatokban. A szakértők szerint a következő jelek segítenek korán észrevenni, hogy valakinek érzelmi manipulátor a partnere.

 

Követelőző, zsaroló manipulátor

Az ilyen ember nehezen viseli, ha nem az ő tervei vagy akarata szerint alakul valami – már csak azért sem, mert így nem ő irányít. Ilyenkor megjegyzéseket tesz, megsértődik, vagy addig-addig célozgat, amíg végül el nem éri, amit szeretne. A másikat gyakran a szerinte kedvezőtlen következményekkel fenyegeti, de az is előfordul, hogy duzzog, hallgat, és így jelzi a problémát. Ez az egyik legelső figyelmeztető jel, mivel már a randevúkon megjelenhet, mondjuk a helyszínt, az időpontot vagy bármilyen más apróságot érintő változtatás esetén.

 

A hibák állandó emlegetése

Preston Ni kommunikációs szakértő szerint az érzelmi manipulátor állandóan felhívja a párja figyelmét a hibáira, rossz döntéseire és gyengeségeire. Ezeket hangsúlyozva igyekszik elérni, hogy a partnere mindig azt érezze, hogy nem elég jó, és szüksége legyen a másikra, aki így hatalmat gyakorolhat felette. Az áldozat gyengének, sebezhetőnek gondolja majd magát, ami egy idő után annyira beleivódik a személyiségébe, hogy teljesen lerombolja az önbizalmát és az önálló döntési képességét. Nem beszélve arról, hogy a manipulátor saját hibái miatt is a másikat okolja.

 

A másik semmire sem képes nélküle?

Katie Ghose szakértő szerint szintén figyelmeztető jel, ha a másik megjegyzi, hogy a párja nélküle semmit sem tudna megcsinálni, de ezt az elején nem mindig ilyen konkrétan teszi. Ilyenkor inkább arra célozgat, hogy mennyire jó, hogy ő is ott volt abban a bizonyos helyzetben, és milyen szuper, hogy nem egyedül kellett meghoznia a másiknak egy-egy döntést, mert biztosan nem a helyes útra lépett volna. Ezzel szintén azt éri el, hogy a partner nélkülözhetetlennek lássa őt, önmagát pedig bizonytalannak, elesettnek, olyannak, akinek mindig szüksége van a párjára.

Ellehetetleníti a legapróbb kritikát is

Egy párkapcsolatban már az első hetekben, hónapokban fontos lenne, hogy a felek óvatosan, kedvesen elmondhassák a párjuknak, ha valamit rosszul csináltak, vagy valami, amit tettek, nem esett jól nekik. A manipulátor viszont még a legenyhébb, legszebben kimondott kritikát is elutasítja, azonnal erősen védekezik, vagy éppen durván támadni kezd. Aztán pedig bűntudatot kelt a másikban azért, mert ezt előhozta, és végül eléri, hogy rosszul érezze magát miatta.

Súlyosak a következmények

Az érzelmi manipulátor viselkedésének hosszútávon súlyos következményei vannak a párjára nézve. A partner önbizalma egy idő után a nullával lesz egyenlő, folyamatosan megkérdőjelezi majd az egyedül meghozott döntéseit vagy az igazát, állandó bűntudattal kell együtt élnie, mindenért hibáztatja magát, de a depresszió tünetei is gyakran megjelennek ilyenkor. Ezért is fontos figyelni a jelekre, és még időben megszakítani a kapcsolatot a manipulátorral, vagy megpróbálni megoldani a problémákat akár szakértő bevonásával.

Első időkben, küzdöttem ezzel a dologgal, és rájöttem hogy a tudás az egyetlen megoldás azzal kapcsolatban, hogy a manipulációt ki tudjam iktatni az életemből. Keresésemnek, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam egy  szervezettel, és a vezetőjével, és tanításainak köszönhetően képben vagyok azzal, hogyan kezeljem azokat a személyeket akik manipulációval akarnak rám hatni. Ma már tudom, hogyan irányítsam saját magam az életemet, és nekem nincs arra szükségem, hogy bárki más ezt megtegye. Szeretnéd felismerni, és kezelni azokat az embereket akik manipulálni akarnak téged?

  Ha IGEN, akkor  iratkozz fel hírlevelemre ITT. Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Ha kérdésed van, jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.