Hogyan Irányítsd Gyereked Életét, Hogy Kiváló Felnőtt Legyen!

Szia, Üdvözöllek  Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni,  milyen a helyes gyereknevelés, mit kell tenni, hogy a gyerekből kiváló felnőtt váljon, aki a saját lábán meg  tud állni, és minden célját amit az életében kitűz el tudjon érni. Ma is érdemes velem tartanod, mert ez a téma megszámlálhatatlan mennyiségű embert érint, és úgy gondolom nagy jelentőséggel bír. Vágjunk akkor bele!:)

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket.  Első gondolatként szeretném neked elmondani, hogy személy szerint én milyen nevelést kaptam. A szüleim úgy nőttek fel mindketten, hogy apaminta nélkül, hiszen kicsik voltak mikor az édesapjuk meghalt. Már gyerekkorukban is munkára nevelték őket, és felnőttkorban  meg is látszott rajtuk. Ők is ugyanazt a nevelést adták át amit  az édesanyjuktól kaptak. Nekem már elég hamar meg kellett tanulnom mi a munka. Faluban laktunk, kert, állatok, gondolhatod volt meló ezerrel. Akkor megmondom őszintén kicsit ” szarul”  éreztem magam mikor a nyári szünetemben, a velem egykorúak mentek biciklizni, focizni, én pedig mentem kapálni a kukoricát,és mikor a munka megvolt, akkor jöhetett a játék.

       Visszagondolva ma már nem bánom, sőt örülök neki, hogy gyerekként megismertették velem a munkát, mert felnőtt koromban nem okozott gondot, hogy  bármilyen munkát elvállaljak. Nem ijedek meg ha dolgozni kell, legyen akár szellemi, vagy kemény fizikai munka. Ezeket a dolgokat azért írtam le, és osztom meg veled, mert egy gyereknek is meg kell tanulni mi a munka.  Igen már gyerekkorban, természetesen, azt is hagyni kell hogy kicsiként(óvodásként már) besegítsen nekünk, viszont 12 éves korára be kell vonni őt a feladatokba. Elmondom, hogy ez miért nagy jelentőségű, gondold el mikor egy gyereket mindentől “óvnak”, nem kell neki csinálni otthon semmit, még az édesanyja talán az ételt is beviszi neki az ágyba, és ez a gyerek felnőttkorba lép, és el kellene kezdeni az “élet ösvényein”  elindulni. Véleményed szerinted sikerülni fog? Ha kiszolgálták egész életében, és egy tükörtojást nem tud készíteni magának akkor hogyan néz szembe az élet kihívásaival? Jó kérdés igaz? Sajnos az ilyen gyerekből egy életképtelen felnőtt lesz, aki nem tud “anyuci szoknyája” mellől elmenni, mert nem tudja fenntartani saját magát. Sok embertől hallottam már mikor mondta a gyerekének: “Neked csak az a dolgod, hogy tanulj, többit majd megoldom én.”  Nem értek egyet ezzel a gondolattal, hiszen a tanulás az nem munka. Meglepődtél, hogy ezt hallod? A tanulásnak olyannak kell lenni, mint a levegővétel, létszükség. Aki a tanulást, a saját maga képzését nem érzi létszükségesnek,az nem fog fejlődni az életben, és a nagy célok elérése a messzire kerül tőle.

        Összegezve amit az előző részben, mikor teszek jobbat a gyerekemnek ha megkövetelem tőle a feladatok elvégzését, és olyan ember válik belőle aki ” jég hátán is megél”, vagy halára kényeztetem, és még felnőtt korában is úgy áll a munkához, hogy” mindenki hozzáférjen csak ő ne” , és 30 éves korában is képtelen saját magát eltartani? Jó kérdés igaz? Személy szerint, én az első verziót favorizálom, nyilván vannak emberek akik nem értenek egyet velem, és kényeztetik a gyereküket,  mindent megtesznek helyettük, sok sikert kívánok nekik, viszont hosszú távon” megisszák a levét” ennek a fajta nevelésnek.

A gyerek munkára valónevelése mellett nagy jelentőséggel bír , hogy milyen példát lát otthon a szüleitől. Egyik legsarkalatosabb  tulajdonság amivel a szülőknek rendelkezniük kell az pedig a megbízhatóság. Elengedhetetlen jelentőségű ez a képesség, azért hogy megbízható ember legyen az életben gondolom nem kell ecsetelnem mekkora különbséget jelent az emberek egy részéhez képest. Minden dolog amit a gyerek lát az másolódik, és sajnos a rossz az könnyebben mint a jó. Mondok rá egy példát ha szülők közül az egyik megbízható, és a másik pedig kevésbé, akkor sajnos a gyerek azt a szülőt fogja követni aki megbízhatatlan. Vajon miért? Mert az az egyszerűbb út, könnyebb az ígéreteinket megszegni, és másokat hibáztatni, és nem teljesíteni azt amit bevállaltunk. Ezért jelentős, hogy mindkét szülő megbízható legyen.

    Rájöttem hogy a tudás az egyetlen megoldás azzal kapcsolatban, hogy helyes nevelésben részesítsem a gyerekeimet, és egy olyan élet felé indítsam el őket ami boldogságot jelent a számukra. Keresésemnek, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam a PPH szervezettel,  vezetőjével Szedlacsik Miklóssal, és tanításainak köszönhetően rengeteget fejlődtem, és olyan nevelési tanácsokat kaptam, mely előrébb lendített minket az életben. Ma már tudom, hogy a gyermekeimet megfelelően nevelem, és az életük egy olyan irányba halad ami boldogságot nyújt számukra, és ez nekem mindennél többet jelent.  Felbecsülhetetlen az a tudás amit Miklóstól kaptam,és kapok, mert ez volt az útvonal ahhoz, hogy boldog családi  életünk legyen, és a gyerekeimet is hozzájuttassam ehhez. Most pedig nézd meg Szedlacsik Miklós videóját, azért hogy hasonló érzéseket élj át, büszke legyél a gyerekeidre, akik majd egyszer ezt meg fogják neked köszönni, és te leszel a példaképük. A videó címe: ” Helyes gyereknevelés=Kiváló felnőtt”

        MOST pedig itt a CSELEKVÉS IDEJE! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITT.

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához, és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást. Ha elindulsz a tudás megszerzésének útján, akkor az életed elindul egy pozitív irányba, jobban kezeled az élethelyzeteidet, kapcsolataid kiválóak lesznek az emberekkel, problémamentes boldog életet élhetsz pároddal, és gyermekeiddel kitűnő viszonyt tudsz majd ápolni. Gyere velem, és hozzunk létre egy olyan világot ahol az emberek szeretetben, békében,  boldogságban, és egészségben élhetnek egymással. Nekem ez a küldetésem, ha te is ezt szeretnéd akkor tarts velem!

 

Ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes Regisztrációért Kattints IDE
  2. Regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata, és így válsz tanulóvá!

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.