5 szuper Technika Amivel Kiűzheted A Negatív Gondolatokat A Fejedből!

Szia, Üdvözöllek Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni, hogyan szüntesd meg a félelmeket amik a mindennapi életedben jelen vannak,  miért elengedhetetlen hogy félelem nélkül éljük az életünket, és mennyire gátol minket az előrehaladásban.  Elképesztően nagy jelentőségű  téma a mai, megmondom őszintén az egyik kedvencem.  Vágjunk is bele, nem húzom tovább az időt! 🙂

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket. Mai  témánk a félelmek megszüntetése az ember életéből. Ezt azért tartom jelentős témának, hiszen az emberek meghatározó százalékát érinti nap mint nap. Érzékeltem már a múltban is hogy az emberek, félelemben élik az életüket. Egyetlen ellenpéldát véltem felfedezni az pedig  a csecsemők, és a kisgyerekek. Megfigyelted már, hogy az újszülöttek a lét teljes nyugalmával szemlélik a világot( persze, ha rendben van vele minden olyan dolog ami számára hangsúlyos, nem kakis a pelus, pocak tele van, meg van fürdetve, fel van öltöztetve). Ők nem félnek semmitől, ha ezek a dolgok amiket az imént felsoroltam, teljesítve vannak számukra, akkor mosolyognak, látszik rajtuk hogy boldogok, eszükbe sem jut hogy valamitől félni kellene az életben.

Hasonló dolgokat lehet tapasztalni, a kisgyerekeknél is(pár éveseknél, óvodás korúaknál) képesek bármilyen helyzetbe belemenni, szó szerint mint a kamikaze pilóták a legveszélyesebb szituációk sem riasztják vissza őket semmitől. Szoktam látni játszótereken mikor anyukák “üldözik a gyereküket”  ,és kiabálnak velük ” ne menj oda, leesel, megütöd magad mint a múltkor”. Tapasztalataim, és a megfigyelésem azt mutatja, ilyenkor mikor az anyuka rákiált a gyerekére (pedig semmi sem történt), a gyerek összerezzen,  megijed, és egy félelem fog beleköltözni az ilyen szituációkba. Láttam olyan szülőt is aki leszidta, és majdnem meg is verte, a gyerekét csak azért mert a kis srác tempósabban futott  oda a csúszdához. Nyilván félti a gyerekét, és  teljesen érthető ha meg akarja óvni attól, hogy bármi baja történjen.

Ebben a korban kezdik a szülők beültetni a gyerekükbe a félelmet. Képzeld csak el a kisgyerek akire már többször rákiáltottak, hogy “ne szaladgálj, mert elesel” , és ha ráadásul ez még meg is történik, akkor jön az anyától a fejmosás “látod megmondtam, miért nem fogadsz szót?”  Ettől a pillanattól fogva a kisgyerekben lesz egy félelem. Meg akar felelni a szülőnek, és el akarja kerülni a leszidást amit még a múltkor azért kapott, mert elesett. Sajnos így kezdődik egy kisgyerekbe a félelemnek a “beültetése” , és ez folytatódik később az óvodában, és az iskolákban is. Iskolai példa volt, elmesélem neked. Előjött témaként, talán hatodik osztályosok voltunk “Mi akarsz lenni ha nagy leszel?” , és emlékszem volt egy kislány az osztályban aki annyit mondott, hogy gyerekorvos akar lenni, mert szeretne beteg kisgyerekeknek segíteni.

Erre az osztályfőnök kinevette, és azt mondta neki “Mit akarsz te hármas matekkal hova fognak felvenni?”  Leértékelte a kislányt, akin látszott, hogy rendkívül rosszul esett neki ez a fajta bánásmód. Szünetben odamentem hozzá, és beszélgetni kezdtünk, erről a dologról, és azt mondta, hogy többé meg sem említi senkinek mi akar lenni mert  tudja, hogy akkor kinevetik. Félt ezek után bárkinek is megnyílni, elég volt neki egy ilyen leértékelő mondat, viszont a történetnek “happy end”  lett a vége, mert a kislány( aki már felnőtt családos anya)kiváló gyerekorvos lett, aki imádja a munkáját, és szakmailag is jelentős eredményekkel büszkélkedhet.  Az álmai fontosabbak voltak neki, mint az a félelem, és leértékelés amit kapott, és sikerült legyőzni neki ezeket a negatív érzéseket, és valóra váltotta azt amit a legjobban szeretett.

Viszont nem mindenki képes a “félelem fogságából ” kiszabadulni. Amitől az emberek leginkább félnek az a halál. Sokan félelemben élik az életüket, félnek, hogy elveszítik munkahelyüket, és akkor nem tudják biztosítani maguknak, és a családjuknak a megélhetést. Van aki retteg attól, hogy elveszítheti, a párját, és a szüleit. Aki félelemben van nap mint nap, annak az arcára ez az érzés egyszerűen kiül. Mások is észreveszik, és sajnos vannak akik ki is használják. Erről is mesélnék neked egy rövid történetet. Munkahelyen esett meg, kolléga volt az illető, és a főnök szinte minden nap cseszegette, de szó szerint. Pedig az illető mindent megcsinált, jó szakember volt, és precízen végezte a munkáját. A főnök mégis látta a szemében a félelmet, és kihasználta a végsőkig, olyan feladatokat is kapott, mely nem tartozott a hatáskörébe. Kérdeztem tőle ennek a “megfelelésnek” az okát, azt mondta: “Tudod ott a család, a lakáshitel, nem akarom, hogy utcára kerüljünk”.

        Mi okozza a félelmet? Elsősorban a negatív szemlélet, a rossz és káros gondolatok, amelyek évek alatt beleivódtak a tudatunkba, amelyek meghatározzák az életünket, elbizonytalanítanak, és ezért legtöbbször rossz döntések is hozzunk.

Most itt van 5 módszer, amelyekkel kiűzheted ezeket a negatív gondolatokat:

 

   Első:  A Bruce Lee módszer

A világhírű sztár a következőket tette, ha egy rossz gondolat beékelődött a fejébe, és nem tudott tőle megszabadulni: leírta egy papírra, felolvasta, majd elővett egy erre a célra használt hamutartót, meggyújtotta a lapot és elégette benne. Közben figyelmesen nézte, amint a papír hamuvá válik. Ezután megindult kifele, de még egy pillantást vetett a hamutartóra, és erősen arra gondolt, hogy a negatív gondolat megsemmisült és oda került, ahová szerette volna.

   Második: Zen-technika

Mikor érzed, hogy egy negatív gondolat kezdi elborítani az elméd, képzeld el a következőket: egy nagy mozi teremben vagy, és a vásznon egy gyönyörű kék ég jelenik meg, amelyen közeleg egy kisméretű, sötét felhő. Az a te gondolatod. Járd körbe a termet, figyeld a felhődet, ne félj tőle. Nem kell azt mondanod: „Menj el innen, nem szeretlek, és nem akarom, hogy rettegésben tarts”, helyette inkább mond ezt: „Szervusz, Félelem! Hogy vagy ma?” Ilyenkor már tudni fogod, hogy miként kell a félelmedet kezelni, és a hatását az életedre a minimálisra csökkenteni, amelyet szép lassan, de arrébb fúj a szél.

Harmadik:  Marius Simion módszer

A román mentális és lelki egészség erősítésével foglalkozó Marius Simion azt tanácsolja, hogy készítsünk listát a félelmeinkről, és ekkor tudatosulni fog bennünk, hogy azok a dolgok, amiket leírunk egy papírlapra, csak érzések és nincs közük a realitáshoz. És ez védelmet, erőt ad.

 

 

  Negyedik:Tony Robbins író, színész, életmódguru, aki olyanoknak is adott tanácsokat, mint Diana hercegnő, Bill Clinton, vagy Anthony Hopkins, azt mondja, hogy válasszunk ki egy különleges, zárható ládikát, amelyet varázserővel ruházunk fel, és ott tároljuk majd a negatív gondolatokat. Ha bármilyen rossz gondolatunk támad, írjuk rá egy darab papírra, majd tegyük be a ládába és zárjuk be. A láda majd elintézi a dolgokat, vigyáz rá, hogy többé ne szabaduljon ki. Lelki megkönnyebbülés kerít majd hatalmába.

 

Ötödik: Mark Hansen módszere

Ha semmilyen más technika ne válik be, akkor érdemes ezt kipróbálni. Annyit kell tenni, hogy egy befőttes üvegek lezárására használt gumikarikát teszünk a csuklónkra. Ha bármilyen negatív gondolat jut eszünkbe, húzzuk meg a gumit, és enyhén csapjuk meg vele a bőrünket, majd hangosan, de magunkban is mondhatjuk, mondjuk a következőket: „Érvénytelenítem és kitörlöm a negatív gondolatot”.

 

Ahhoz, hogy a félelmeket megszüntesd az életedből, és olyanná válj mint az a csecsemő akit a blog bejegyzésem elején említettem, aki nem fél semmitől, tudásra van szükség. Felsoroltam itt neked öt módszert, ami használható. Viszont tudásra van szükség ahhoz, hogy a félelmeket gyökerestül ki tud irtani az életedből. Tudod ez egy olyan probléma mint a gaz, ha nem tövestül téped ki akkor csak egyre jobban elburjánzik. Ha értékes információkat akarsz kapni, azzal kapcsolatban, hogy a félelmeket, hogyan távolítsd el az életedből. Illetve meg akarod tudni, hogy az emberek miért élnek félelemben, akkor IRATKOZZ FEL HÍRLEVÉL CSATORNÁMRA!

 

Csak annak az embernek adok értékes, és hasznos információt, aki ki akar lépni a félelem fogságából, aki tudni akarja az emberi félelem okát, és el akar indulni egy személyes fejlődés útján. Ha te nem ilyen ember vagy akkor NE IRATKOZZ FEL HÍRLEVÉL LISTÁMRA, mert akkor számodra nem tudok, segíteni. Ellenben ha, készen állsz megismerni az ember működését, hogy bizonyos szituációkban miért viselkedik úgy ahogy, és a félelem mit generál az emberekben, akkor IRATKOZZ FEL HÍRLEVÉL LISTÁMRA!

 

 

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.