5 Jel Ami Megmutatja, Hogy Manipulátor Áldozata Vagy!

Szia, Üdvözöllek  Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni,  hogy  milyen eszközökkel lehet manipulálni a társadalom tagjait, és ez a manipuláció milyen hatással van az emberek életére. Nagy jelentőséggel bíró téma a mai, mivel az emberek életét ez jelentős mértékben befolyásolja. Kezdjünk bele, öveket becsatolni! 🙂

 

 

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket. Minden alkalommal egy kicsit visszatérek a gyerekkoromba, ez azért van mert rengeteg történetem, és megfigyelésem van ebből az időszakból. Ha emlékszel azokra a bizonyos 80-as évekre, akkor arra azt mondták:” Azok a bizonyos békeidők”.  Mennyire volt igaz ez a mondás? Annyira mindenképpen, hogy nem volt háború (szerencsére), viszont volt egy olyan rendszer ami rendesen elnyomta, és tudatlanságban tartotta az embereket. Kifejtem számodra az iménti állításomat, biztosan átélted akkor, hogy nem lehetett csak úgy utazgatni külföldre, főleg a nyugati országokba. Csak kivételes embereknek adatott meg ez a lehetőség. Ha valaki mégis kijutott , és hozott egy olyan döntést hogy nem jön haza,akkor azt az embert disszidensnek nevezték, és ha mégis hazatért akkor felelősségre vonták. Akárhogyan is nézzük elnyomás volt abban a korszakban, ezt minden ember tudta, és sajnos a szólásszabadság sem működött. Az emberek nem igazán formálhatták meg a véleményüket, mert a félelem bennük volt a felelősségre vonás miatt. Ezek mellett az állampolgárokat tudatlanságban tartották, és ma már mindannyian tudjuk, hogy megszámlálhatatlan dolog ami a médián keresztül eljutott az emberekhez nem volt valóság alapja.

Voltak azért a régi időkben is olyan emberek akik mindent elhittek amit a hatalom kommunikált, és sziklaszilárdan kiálltak a kormány mellett. Ők voltak azok az emberek, akiket teljesen manipulációja alá tudta vonni az állam. Azonban a társadalom jelentősebb része tudatos emberekből állt. Ők látták az “érem másik oldalát” , és próbáltak ebben a rendszerben érvényesülni, és olyan életet élni amivel megélhetést tudnak biztosítani maguknak, és családjuknak. A szüleim is látták, hogy az a rendszer nem jó  nekik,és  az emberek számára, viszont tették a dolgukat, és mindig egy kicsit előrébb tudtak lépni az életben.

Majd később következett az a bizonyos rendszerváltás, és akkor az emberek azt gondolták “eljött a Kánaán”, és minden olyan szép lesz mint a mesében. Véleményem szerint ez nem így történt, bejöttek Magyarországra a különböző multinacionális cégek akiknek képzett munkaerőre volt szükség, és ezt itt kis hazánkban jó néhány cég meg is találta. Nagy jelentőséggel bíró dolog volt ezeknek a cégeknek, hogy az itt élő emberek nekik dolgozzanak, ezért a Magyarországi cégek lassacskán megszűntek, és az embereknek nem volt más lehetőségük, mint ezeknél a multinacionális cégeknél munkát vállalni. Persze itt  még nem állt meg ez a történet, hiszen a multi cégeknek “odaadó rabszolgákra” van szüksége. Félre ne értsd, nem  értékelem le azt az embert aki egy ilyen helyen dolgozik, csak azt akarom ebből kihozni, hogy egy multi cég azért van itt, hogy a legtöbb profitot “kisajtolja”  az emberek munkája által.

Ahhoz, hogy hűséges rabszolgái legyenek a multinacionális cégeknek, az embereket manipulálni kell, és tudatlanságban tartani. Hogyan, és mikor lehet egy embert manipulálni? Jó kérdés igaz? Leginkább úgy ha félelemben tartják, ezt meg lehet tenni a munkahelyen, olyan vezetőkkel, akik leértékelik a beosztottjaikat, és rettegésben tartják őket. Biztos te is tapasztaltál olyat, hogy valakit “megfenyegettek” ha nem úgy cselekszik ahogy ők szeretnék akkor “megköszönik a munkáját”. Gondold el, ha egy egyedülálló anyának mondják ezt akinek két kisgyereket kell nevelni milyen lelkiállapota lesz? Szerintem kitalálod, nem hiszem hogy bővebben ki kellene fejtenem. A másik nagy manipulációs eszköz pedig a média. Vajon miért is mondom én ezt? Hallasz jó híreket a televízióban? Személy szerint mondom mikor utoljára néztem (elég régen volt) híradóban robbantásról, gyilkosságról, rablásról lehetett hallani. Emlékszem édesanyám mikor nézte mindig mondta:” Mennyi szörnyűség van ebben a világban”.  Pedig ez nincs így, a média elérte, hogy az emberek hangulati szintje lemenjen a félelem szintjére. Vajon miért csinálják ezt? Elárulom neked, mert a félelemben lévő embert, úgy irányítják ahogy akarják. Természetesen alkalmaznak  emberek érzelmi manipulációt is, most mutatok neked 5 jelet amiből fel tudod ismerni.

 

 

      

Ismeri a gyenge pontokat

És nem fél nyomkodni őket. Egy megjegyzés a laza ruhákról annak, aki a súlyával kínlódik, egy vérfagylaló történet a kiszemelt cégről aznap, hogy prezentálni kell a cég vezetőinek. Olyan magas szinten ismeri a környezetében élők érzelmi világát, hogy ezt a tudást akár már valami jóra is használhatná, mondjuk támogatásra vagy segítségre. De nem így lesz.

Az áldozatszerep

Soha semmi nem a feketeöves manipulátor hibája. Ő csak mert valaki rákényszerítette, becsapta, kihasználta. Konkrétan és általában te, igen, te. Ha valaki rálép a manipulátor tyúkszemére, kőszívű szörnyeteg. Ha a manipulátor rálép valaki tyúkszemére, az illető túlérzékeny. Különben is biztos megvan az oka. Rászolgált. (A kettős mércével pedig ugyan mi probléma volna?)

Magyarázat és elmélet mindig bőséggel van a legszebb fajtából. De felelősséget, azt nem vállal a manipulátor. Mert az felnőttet kíván. A manipuláció pedig végső soron az éretlenek mentsvára. Azoké, akik valahol megrekedtek az érzelmi fejlődésükben. Érett személyiségnek nincs szüksége rá.

Törékeny termetét a tőke megtörte

A manipulátor egyik kedvenc játéka, hogy felkínálja a segítségét, majd eljátssza a szegény ént. Az első pillanatban lelkes kiscserkész, majd, ki tudja, hogyan és miért, egyszer csak ott görnyed mellettünk sóhajtozva, elmondhatatlanul fájdalmas arcot vágva egy igazságtalanul leterhelt, szegény, kizsákmányolt, jobb sorsra érdemes ember. Aki pedig ezek után visszakozna, az vagy hálátlan, vagy csak elferdíti a szavait.Belegondolni is mérhetetlenül fárasztó. Értelme semmi, de ő jól érzi magát egy ilyen helyzetben. Miért? Mert szeret manipulálni. Ennyi.

 

A bűntudat

Na ebben vérprofik. Érezze magát szemétnek az, akiben felébred az egészséges ösztön, aki zsigerből elkezd tiltakozni a maszatos manővereik ellen. Tipikus példa, amikor a manipulátor nem megkéri a másikat valamire, hanem azt igyekszik elérni, hogy a másik ajánlja fel. Holott kevés ennél egyszerűbb képletet találunk: szívességet tenni nagyobb erőfeszítés, mint szívességet kérni. És ez még rendben is volna. Csak akkor legalább annyi fáradságot vegyen a szívességkérő, hogy felnőtt módra fogalmaz.

Ha nem érti, mi ennek a jelentősége, tekintse fizetségnek és adja értés nélkül. Hamarosan kap valamit, amire szüksége van. Cserébe összesen annyit kell mondania, légy szíves. Mintegy másfél másodperces munka. Ez azért üzletnek nem rossz.

Nem vág egybe

A manipulatív ember szavai nem állnak összhangban a tetteivel. Mindig azt mondja, amit szerinte hallani akarunk. Különösen akkor világos, hogy ez nem valódi támogatás, amikor tényleg lehetne segíteni, és még csak nem is kerülne sokba. Ha kicsit is problémásabb helyzetben hívjuk fel őket, nem lehetetlen, hogy valami hajmeresztő ürüggyel zárkóznak el, például hogy szívesen segítenének, de most gyorsan le kell tenniük, mert üldözi őket egy kutya (megtörtént eset).

Komolyan van manipulátor, aki ilyenkor szívből húzza elő a „Bántó az őszinteséged!” adut? Az a hibás, aki leleplezi az ő ragacsos kavarásukat? Kevés nagyobb pofon van annál, mint lenézni a másik ember intelligenciáját. És arcon hazudni valakit akkor is ide tartozik, ha az a hazugság roppant kifinomult.

 

Első időkben, küzdöttem ezzel a dologgal, és rájöttem hogy a tudás az egyetlen megoldás azzal kapcsolatban, hogy a manipulációt ki tudjam iktatni az életemből. Keresésemnek, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam egy  szervezettel, és a vezetőjével, és tanításainak köszönhetően képben vagyok azzal, hogyan kezeljem azokat a személyeket akik manipulációval akarnak rám hatni. Ma már tudom, hogyan irányítsam saját magam az életemet, és nekem nincs arra szükségem, hogy bárki más ezt megtegye. Szeretnéd felismerni, és kezelni azokat az embereket akik manipulálni akarnak téged? Ha IGEN, akkor  iratkozz fel hírlevelemre ITT. Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Ha kérdésed van, jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

   

 

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.