5 Apró Jel Ami Figyelmeztet Arra, Hogy Kezd Megromlani A Párkapcsolatod!

Szia, Üdvözöllek Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni, hogyan tudsz egy megromlott párkapcsolatot helyrehozni, és mi az az 5 jel ami egy kapcsolat felbomlásához vezet. Vágjunk bele ismét egy fantasztikus téma áll előttünk!

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket, és különböző szituációkra való reakciójukat. Párkapcsolati téren a szüleimről szeretnék neked mesélni. Ők szegény családból származtak, és mindketten apa nélkül nőttek  fel(korán meghalt mindkettejüknél a családfő), és a húszas éveik elején kötöttek házasságot. Nagyon kevés alkalommal tapasztaltam azt, hogy veszekedés robbant volna ki kettejük között (boldog, és meghitt családban nőttem fel, pedig nem voltunk gazdagok)Mindent megbeszéltek egymással, és közös döntést hoztak. Ha valami oknál fogva, mégsem “jutottak dűlőre”  akkor édesapám hozta meg a döntést (családfő). Olyan ember volt apám aki bármit el tudott intézni, voltak céljai, amiket tűzön-vízen keresztül meg is valósított. Olyan ember volt, akire édesanyám felnézett, mert gondoskodott  a családjáról, minden pénzt amit keresett a család jövőjébe fektette be, és természetesen, úgy tisztelte édesanyámat, ahogy egy férfinak tisztelnie kell egy nőt. Mikor az ötvenes éveikben jártak,  azt figyeltem meg, ha ők ketten mentek valahova, édesanyám mindig belekarolt apámba, és ez a végtelen szeretet, és tisztelet jelképe volt a szememben. A szüleim nem tanulták sehol, hogyan kell egy párkapcsolatot rendesen működtetni, ez náluk ösztönből jött. Mikor kérdeztem tőlük, hogy mi a boldog párkapcsolat titka annyit mondtak:“Szeretni kell a másikat, ennyi az egész, és soha ne tégy olyan dolgot amit nem szeretnéd, ha veled megtennének.” 

Mikor elkezdtem felnőttkori életemet a szüleim mintáját szerettem volna követni, és boldog párkapcsolatban, illetve később házasságban akartam élni. Elindultam az élet ösvényein, és volt jó néhány párkapcsolatom, volt amelyik hamar véget ért, és voltak közöttük hosszabbak is. Nem volt annyi tudásom, és tapasztalatom az élet területén, mint aki már 30 éve él boldog házasságban, ezért a kapcsolataimban követtem el hibákat. Egy dolog azért mindig meg volt bennem, hogy leültem az illető hölggyel, és mikor tapasztaltam, hogy valami nincs rendben( tudod, ezt minden ember megérzi, ha már nem úgy működik a kapcsolat mint az elején), és elkezdtük megbeszélni a dolgot, hogy mit rontottunk el, és hogyan tudjuk orvosolni, és helyrehozni. Volt az életemben, olyan helyzet, mikor sikerült megoldani a dolgot, és sajnos volt mikor véget ért a kapcsolat. Minden egyes kapcsolatomból levontam a tanulságot, és a hibákból tanulva a következő kapcsolatomnál figyeltem arra, hogy ne kövessem el.

A házasságom ideje alatt, is voltak olyan időszakok, mikor azt éreztem, hogy eltávolodtunk egy kicsit egymástól. Már tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor lépni kell, mert ez előjele annak hogy megromlik a párkapcsolat. Egy párkapcsolatot, egy házasságot folyamatosan, működtetni kell ,mert különben problémák adódhatnak. Nekem nem ment tönkre a házasságom (szerencsére), mert tettem érte, és teszek érte nap mint nap. Viszont volt olyan ismerősöm akinek a kapcsolatába bejött egy harmadik személy. Lehet mondani elég nagy probléma, és mint tudjuk ez általában a párkapcsolat, vagy a házasság felbomlásához is vezet. Viszont meg lehet ezt is oldani, akkor nem lehetséges, ha az illető aki a félrelépést elkövette ragaszkodik ahhoz a bizonyos harmadik személyhez. Most egy picit beszélnék arról, hogy miért lép félre egy férfi, és miért lép félre egy a párkapcsolatban. Ha egy nő félrelép annak egyszerű oka van, nem kapja meg a férjétől azt a támogatást amit egy nőnek meg kell kapni érzelmileg (magyarul nem érzi nőnek magát a férfi mellett), azt látja, hogy a férfinak nincsenek  céljai, olyanok amik a család előrejutását szolgálják, túl tutyi-mutyinak  érzi a férfit, és hiányolja biztonságot, ami a nőknek nagyon fontos. A férfi akkor téved “rossz útra”  ha azt tapasztalja, hogy az a hölgy aki mellette van erősebb személyiségű mint ő, és ezáltal a férfinak bizonyítani kell, férfias mivoltát, és elkezd “trófeákat” gyűjteni. Megmondom őszintén személy szerint gyáva dolognak tartom, ha valaki megcsalja a párját, de nyilván ez én vagyok, és minden ember másképp gondolkodik erről.  Mondok egy példát rossz párkapcsolatra igaz itt nem történt megcsalás, ellenben problémák csőstül adódtak. A férfi nem élt példás családi életet, ivott, és nem sokat törődött a feleségével, és a gyerekeivel, viszont nem volt durva ember,tehát ittasan sem bántott senkit, nem volt agresszív. A hölgynek sokan mondták rokonai, ismerősei, hogy hagyja el a férjét, hiszen a kevés pénzüket is a kocsmára költötte, és a családjára szinte nem jutott semmi. A hölgy mégis kitartott a férje mellett, beszélt vele,és kérte hogy a családjuk egyben tartása érdekében mondjon le az italról, és a gyerekeket neveljék fel tisztességesen. Mondta neki mindenben támogatni fogja,hogy a szeszről le tudjon mondani. Elárulom sikerült nekik a férfi lemondott az italról, és példás családapává vált, ehhez azonban óriási akaraterő, és a feleségének a segítsége, és a kitartása kellett.

     Ha a felek már nem ugyanarra vágynak egymástól, és nem teszik bele a kezdeti érdeklődést a másik iránt, elkezdenek a hiányra fókuszálni, majd kijelentik, ez a kapcsolat nem működik, sőt, abban reménykednek, talán odakint van valaki, aki jobban megfelel az elvárásoknak. Már nem a javítás kerül a fókuszba, hanem valami új behívása. Nézzük azt az 5 dolgot ami egy párkapcsolat felbomlásához vezet.

      Első a kommunikáció hiánya. Általában a nők panaszkodnak arra, hogy a  szűkszavú társukkal nem tudnak megbeszélni semmit. A férfiak is szoktak hasonló megállapításra jutni, de ők azt tapasztalják, hogy a feleségük vagy „mindent jobban tud” náluk, vagy megsértődik a beszélgetés során. A kommunikáció leállásának több oka is lehet, de talán lényegesebb, hogy mi az, ami ebből az állapotból kizökkenti a párt. Ha nem tudtok beszélgetni érzelmekről, a párkapcsolati problémákról, akkor kezdjétek olyan témával, amiben egyikőtöknek sincs lelkiismeret furdalása. Legyen a téma a hobbitok, egy film, amit mindketten láttatok, egy közös terv átbeszélése. A lényeg az oldott hangulat, és a másik hibáztatásának elkerülése.

Második az Én-idő hiánya. A párt – főleg, ha már gyermekük is van ,könnyen magával sodorja a napi rutin lavina. Leginkább szülőként funkcionálnak, amibe nem fér bele az önzésnek tűnő saját elvonulás. Legtöbbször a társ az, aki nem szeretne egyedül lenni, és követeli a másik fél jelenlétét. A legjobb, ha úgy tudják kialakítani a napot, hogy mindenkinek legyen egy kis ideje saját magára. Amikor nem kell mások fejével gondolkodnia, csak arra figyelhet, ami jó érzéssel tölti el. Ez mindenképpen megtérül a kapcsolatban. Kipihentebb, feltöltődött, jó kedélyű társat kap vissza az ember.

Harmadik a házimunka egyenlőtlen elosztása. Sok feleség érzi azt, hogy ragaszkodva a régi hagyományokhoz, az otthon végzendő munkák női munkának számítanak. A bevásárlás, a főzés, a mosás, a vasalás, a takarítás, a fürdetés, a meseolvasás, a lecke kikérdezése, a határidők fejben tartása, a nagyszülők gondozása. Régen jobban tudott ez működni, hiszen volt idő, mikor csak a férfi dolgozott, ám most már kétkeresős a családmodell. Javasolt leülni egy nagy papírral, tollal, és közösen összegyűjteni az összes munkát, ami a ház körül és benne található, majd először akképp szortírozni, hogy kinek melyik feladat a testhezálló, amit szívesen megtesz, majd a maradékot, akár heti váltásban, de elosztani.

Negyedik az intimitás hiánya. Az esetek többségében a tartós kapcsolatokban a szexuális együttlétek száma, időtartamának hossza csökken, és minősége is romlik. Ez köszönhető akár a szerzett sérelmeknek, önmagunk és társunk elfogadásának hiányának, az őszintétlenségnek. Az intimitás hiánya nem okozza a párkapcsolat romlását, hanem a nem jól működtetett párkapcsolat hozza az intimitás hiányát. Ez egy megfordítható folyamat. Ha elkezdek új szemmel nézni a társamra, ha a szeretet és nem a harag az, ami dominál bennem, ha akarom, hogy felkeltse az érdeklődésemet, akkor tudok úgy benne lenni a helyzetben, hogy én magam előidézzem az intim közelséget, ahelyett, hogy csak várnám, hogy a társam találja ki, mit is várok el tőle.

      Ötödik a hűtlenség. A rosszul működtetett kapcsolatokba előbb, vagy utóbb belép egy harmadik tényező. Alkohol, munkamánia, gépfüggőség, vagy egy másik személy képében. Amikor viszonyt kezd valaki, akkor kevés esetben történik meg azért, mert a házastárs kevésbé tetsző, vagy, mert a szerető annyival jobb lenne a házastársnál. Azért alakítja ki a hűtlen fél a viszonyt, mert keresi azt a részét önmagának, amit már nem érzékel egy ideje. A hűtlen házastársak közül volt, aki a szabadságát, a függetlenségét, a szerethetőségét, férfiasságát, nőiességét, felelősségmentességet, szexisségét nevezte meg az otthonról hiányzó, ám kint megtalált részként. A hűtlenség lehet a kapcsolat szétszakítója, ugyanakkor a felek, ha a szeretet és az elköteleződés megvan bennük, akkor lehet egy ugródeszka is, ami által egy figyelmesebb, teljesebb kapcsolatot élhetnek meg együtt. A kérdés ekkor már nem az, hogy a hűtlen mit tett és hányszor és kivel, hanem az, hogy mit és hogyan tudnak beemelni a házasságba, hogy egymás mellett is önmaguk lehessenek.

A megromlott párkapcsolat igenis helyrehozható, ehhez mindkét félnek pozitívan kell viszonyulni a dologhoz, és azokat a hibákat amiket elkövettek, hajlandóak kijavítani. Mikor a PPH szervezetre rátaláltam,és vezetőjére Szedlacsik Miklósra, akinek a tanításai által, bátran ki merem állítani, hogy ma már tudom ,hogyan lehet jól működtetni egy párkapcsolatot, illetve hogyan lehet helyrehozni  egy olyan kapcsolatot amely már mások számára már halálra van ítélve . A tudásnak köszönhetően, boldog házasságban élek a feleségemmel, és haladunk a céljaink felé amit kitűztünk magunknak Akarsz boldog párkapcsolatban, vagy házasságban élni? Akarod tudni a módszereket amivel egy megromlott párkapcsolat helyrehozható, és jól működtethető? Ha IGEN, akkor  MOST NÉZD MEG Szedlacsik Miklós INGYENES  előadását melynek címe  A megromlott párkapcsolat rendezése”

MOST  PEDIG RAJTAD A SOR! Amennyiben naprakész, további válaszokat akarsz, iratkozz fel hírlevelemre ITTViszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Azonnali, minden életterületet átfogó megoldásokért pedig jelentkezz tanulónak a Nyílt Akadémiához, és szerezd meg ezt a fantasztikus tudást. Ha elindulsz a tudás megszerzésének útján, akkor az életed elindul egy pozitív irányba, jobban kezeled az élethelyzeteidet, kapcsolataid kiválóak lesznek az emberekkel, problémamentes boldog életet élhetsz pároddal, és gyermekeiddel kitűnő viszonyt tudsz majd ápolni. Gyere velem, és hozzunk létre egy olyan világot ahol az emberek szeretetben, békében, és boldogságban, és egészségben élhetnek egymással. Nekem ez a küldetésem, ha te is ezt szeretnéd akkor tarts velem!

Ennyit kell tenned:

  1. Ingyenes Regisztrációért Kattints IDE
  2. Regisztráció után ITT folytatódik a beiratkozás folyamata, és így válsz tanulóvá.

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.