4 Személyiség Típus Van A Földön, 2 Pozitív, 2 Negatív Személyiség! Te Melyikbe Tartozol?

Szia, Üdvözöllek  Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni, milyen személyiség típusai vannak az embernek , ki  melyik kategóriába tartozik bele. Nagy jelentőséggel bíró téma lesz a mai, hiszen lényeges,hogy felismerjük kivel hogyan kell kommunikálnunk, hogy kiváló kapcsolatot tudjunk kialakítani. Vágjunk bele, hidd el jó lesz! 🙂

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket. Elsőként mint legtöbb bejegyzésemben a szüleimet szeretném megemlíteni, az ő viselkedésüket, és hogy milyen személyiség típusba tartoznak bele. Édesapám határozott, aki gőzerővel dolgozott, és mindig célokkal rendelkezett(ő mind a mai napig egy munkamániás embernek lehet nevezni). Kitűzött célokat, tűzön-vízen át ment addig amíg végre nem hajtotta. Nem beszédes ember, viszont olyan dolgokról ami őt érdekelte, és szaktudása volt hozzá abban ” le sem lehetett lőni.” Édesanyám egy teljesen más kategória, ő cserfes  volt, állandóan “járt a szája”,  bármilyen témáról képes volt akár órákig beszélni. Imádták a személyiségét, hiszen olyan történeteket tudott mesélni, hogy az emberek “dőltek a röhögéstől.”  Az a fajta ember volt aki vidámságot tudott  vinni egy társaságba, és ezért az emberek szerettek vele egy “légtérben lenni.”

       Az én személyem olyan mint édesapámé (nekem ő volt, és most is ő a példaképem). Azért küzdök,és hajtok az életben hogy azokat a célokat amik a fejemben vannak el  tudjam érni. Sokat dolgozom naponta akár 15-16 órát is, de számomra ez nem nagy gond hiszen elmondhatom magam olyan munkamániásnak mint az apám. A húgom velem ellentétben az édesanyámra ütött, és rengeteget tud beszélni, és rá is lehet mondani, hogy a társaság központja. Megnevetteti az embereket, és jól érzi magát vidám emberek társaságában.

Az összes ember a földön négy fajta csoportba sorolható: Szangvinikus, kolerikus, melankolikus, és flegmatikus. Bemutatom neked ezt a négy személyiség típust, mi rájuk a jellemző. A szangvinikus ember az aki a társaság középpontja, imád beszélni bármiről, nem fogy  ki soha a témából “le sem lehet lőni.”  Az a fajta ember aki beszéd közben szinte levegőt sem vesz, és ha félbeszakítod a mondanivalóját, nem tétovázik sokat megszakítja a te beszédedet, és folytatja a saját történetét.(édesanyám, és a húgom beletartozik ebbe a kategóriába).

szangvinikus életvidám, örökös optimista, lelkes típus. Igazi társasági lény, aki népszerű, és könnyen szerez barátokat. Jó a környezetében lenni, mert mást is felvidít. Gyakran elkalandozik, így a határidőkkel valamint a pontossággal hadilábon áll. Számadatokat ne várjunk tőle. Csordultig van energiával, legszívesebben állandóan menne valahová és természetes, hogy minden buliban benne van. Nagy sztorizó, hajlamos a túlzásokra. Érdemes elosztani kettővel, amit mond, hogy megkapjuk az igazságot. Nem rosszindulatból nagyítja fel a dolgokat, hanem mert szereti a színes, figyelemfelkeltő és kreatív dolgokat. Egyeseknek zavaró, hogy harsány, nem szégyenlős és szókimondó fajta.

A kolerikus típus aki keményen dolgozik az életben, a munkamániás. Neki az eredmény a legsarkalatosabb, és mindent megtesz azért, hogy a céljait elérje. Ez a típus is szeret beszélni, de csak olyan témáról ami őt érdekli, és amiben szaktudása is van, ellentétben a szangvinikussal, aki bármiről képes eszmecserét folytatni. Ebbe a személyiségbe tartozik bele édesapám, és én is. A kolerikus határozott, erős, domináns személyiség. Született vezető alkat. Önálló, problémamegoldó, karakteres kiállású. Szereti a függetlenséget, mert nehezen viseli el a hibákat. Legalábbis ha mások hibáznak, mert ő tévedhetetlen, épp ezért nem bocsánatkérő fajta. Tud célokat kitűzni és azokat megvalósítani. Jó szervező és kiválóan irányít csapatokat. Elkötelezett, ezért keményen tud dolgozni, ugyanakkor képtelen igazán lazítani. Nem szereti kifejezni az érzéseit, így másokkal szembeni érzékenysége is rendkívül alacsony. Nem érdeklik az emberek, és a kapcsolatok ápolása, kizárólag a végeredményre koncentrál. Ez a két személyiség típus pozitív gondolkodású. A negatív gondolkodású személyiség típusok pedig a melankolikus, és a flegmatikus.

      A melankolikus csoportba a precíz emberek tartoznak bele, akik listát írnak mindenről, statisztikákat vezetnek, nem látsz egy kis koszt a lakásában, és ha az uszodában lemerül a víz alá, és onnan feljön, haja akkor is tökéletesen áll. Hogyan csinálják én nem tudom, de van hozzá képességük az biztos. Azért negatív gondolkodású ez a típus, mert nem érti,hogy ezen a kicsiny világom miért nem így működik minden ember mint ő, ezáltal magában őrlődik, és ez a rossz hangulat meglátszik a hétköznapján, és ezáltal az egész életen.

melankolikus mélyen gondolkodó, analizáló egyén. A tökéletességre törekvés legjobb példája. Szeret elég időt szánni a tevékenységeire, sőt még annál is többet. Nála a portörlés is tudományos alapossággal végzett cselekedet. Megbízhatón, lelkiismeretesen dolgozik, a kezei közül kiváló minőségű munkákat ad ki. Tehetséges, aki élen jár a kreativitásban. Kedveli az egyedüllétet és a csendet. Magasan szenzitív ember, aki számára az érzelmek meghatározóak. Amilyen mélyen képes szellemileg elmerülni, olyan érzékeny mások problémáira is. Pesszimista hozzáállással rendelkezik, a dolgokat inkább negatív oldalukról szemléli. Kritikus mások tekintetében, de önmagával szemben is számtalan bizonytalanságot táplál.

A flegmatikus ember a ” leszarom az egészet, ráérünk arra még”  típus, nem siet sehova, azt szokta mondani: ” a munka megvár nem szalad el.”  Azért negatív az ő gondolkodása, mert ilyen mentalitással amivel rendelkezik, nagy célokat nem lehet megvalósítani. A flegmatikus végtelenül nyugodt és higgadt. Mondhatni igen békés jámbor fajta. Szinte érzelemmentesnek tűnik, ezért példátlan pókerarccal rendelkezik. Motiválni ugyanúgy embertelenül nehéz őt, mint kihozni a sodrából. A lassú víz partot most elvet követi, már-már lustának nevezhető.

Csendes, kellemes és szellemes alak, még ha leledzik is benne önelégültség és aggodalmaskodás. A kényelem, a változatlanság vagy épp a felelősség nélküliség fontosak a számára. Ugyanakkor mindig megőrzi a pozitív beállítottságát, és kritikus helyzetben is hidegvérű, diplomatikus marad, elkerülve ezzel a konfliktust. Kellemes, barátságos ember, aki jó hallgatóság. Lehet rá számítani, lojális, hűséges személy. A társas életben inkább megfigyelő, mint aktív résztvevő.

Tudtad,hogy minden fiú kolerikusnak, és minden lány pedig szangvinikusnak születik? Ez bizony így van. Mindenki aki az életében nem kapott elnyomást az pozitív személyiségnek születik. Ha pozitív személyiségek elnyomást, vagy leértékelést kapnak az életükben akkor negatív személyiség típusok lesznek. A kolerikus melankolikussá válik, a szangvinikus pedig flegmatikussá.

            Mindig is érdekelt, hogyan működnek az emberek, és szerettem volna kideríteni, hogyan lehet azt elérni, hogy minden személlyel megtaláljam azt a bizonyos közös hangot. Kutatásomnak, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam a PPH szervezettel,  vezetőjével Szedlacsik Miklóssal, és tanításai által rengeteget fejlődtem ezen a téren, hogy a különböző személyiség típusokkal hogyan találjam meg a közös hangot, és hogyan alakítsak ki sikeres emberi kapcsolatokat. Felbecsülhetetlen az a tudás amit Miklóstól kaptam,és kapok, mert ez volt az útvonal ahhoz, hogy tökéletes emberi kapcsolatokat tudjak kialakítani, boldog családunk legyen, és a gyerekeimet is hozzájuttassam ehhez a tudáshoz. Akarod tudni melyik ember milyen személyiség típusba tartozik? Akarsz egy olyan tudás birtokába kerülni amivel bármelyik személyiség típussal könnyedén jó viszonyt alakíthatsz ki, és kiválóan tudsz bánni? Ha IGEN, akkor MOST, iratkozz fel hírlevelemre ITT.  Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

Ha kérdésed van, bátran jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.