3 Jel Amiből Felismered, Hogy Manipuláció Áldozata Vagy!

Szia, Üdvözöllek  Zsebő Norbert vagyok!

A mai blog bejegyzésemben szeretném számodra bemutatni,  hogy  milyen eszközökkel lehet manipulálni a társadalom tagjait, és ez a manipuláció milyen hatással van az emberek életére. Nagy jelentőséggel bíró téma a mai, mivel az emberek életét ez jelentős mértékben befolyásolja. Kezdjünk bele, öveket becsatolni! 🙂

 

Ma is egy kis múltbéli történettel szeretném kezdeni blog bejegyzésemet . Ha olvastál tőlem írásos bejegyzést, akkor már biztosan tudod  ha még nem, most mondom, hogy már kisgyerek koromban szerettem megfigyelni az embereket, a viselkedésüket. Minden alkalommal egy kicsit visszatérek a gyerekkoromba, ez azért van mert rengeteg történetem, és megfigyelésem van ebből az időszakból. Ha emlékszel azokra a bizonyos 80-as évekre, akkor arra azt mondták:” Azok a bizonyos békeidők”.  Mennyire volt igaz ez a mondás? Annyira mindenképpen, hogy nem volt háború (szerencsére), viszont volt egy olyan rendszer ami rendesen elnyomta, és tudatlanságban tartotta az embereket. Kifejtem számodra az iménti állításomat, biztosan átélted akkor, hogy nem lehetett csak úgy utazgatni külföldre, főleg a nyugati országokba. Csak kivételes embereknek adatott meg ez a lehetőség. Ha valaki mégis kijutott , és hozott egy olyan döntést hogy nem jön haza,akkor azt az embert disszidensnek nevezték, és ha mégis hazatért akkor felelősségre vonták. Akárhogyan is nézzük elnyomás volt abban a korszakban, ezt minden ember tudta, és sajnos a szólásszabadság sem működött. Az emberek nem igazán formálhatták meg a véleményüket, mert a félelem bennük volt a felelősségre vonás miatt. Ezek mellett az állampolgárokat tudatlanságban tartották, és ma már mindannyian tudjuk, hogy megszámlálhatatlan dolog ami a médián keresztül eljutott az emberekhez nem volt valóság alapja.

Voltak azért a régi időkben is olyan emberek akik mindent elhittek amit a hatalom kommunikált, és sziklaszilárdan kiálltak a kormány mellett. Ők voltak azok az emberek, akiket teljesen manipulációja alá tudta vonni az állam. Azonban a társadalom jelentősebb része tudatos emberekből állt. Ők látták az “érem másik oldalát” , és próbáltak ebben a rendszerben érvényesülni, és olyan életet élni amivel megélhetést tudnak biztosítani maguknak, és családjuknak. A szüleim is látták, hogy az a rendszer nem jó  nekik,és  az emberek számára, viszont tették a dolgukat, és mindig egy kicsit előrébb tudtak lépni az életben.

Majd később következett az a bizonyos rendszerváltás, és akkor az emberek azt gondolták “eljött a Kánaán”, és minden olyan szép lesz mint a mesében. Véleményem szerint ez nem így történt, bejöttek Magyarországra a különböző multinacionális cégek akiknek képzett munkaerőre volt szükség, és ezt itt kis hazánkban jó néhány cég meg is találta. Nagy jelentőséggel bíró dolog volt ezeknek a cégeknek, hogy az itt élő emberek nekik dolgozzanak, ezért a Magyarországi cégek lassacskán megszűntek, és az embereknek nem volt más lehetőségük, mint ezeknél a multinacionális cégeknél munkát vállalni. Persze itt  még nem állt meg ez a történet, hiszen a multi cégeknek “odaadó rabszolgákra” van szüksége. Félre ne értsd, nem  értékelem le azt az embert aki egy ilyen helyen dolgozik, csak azt akarom ebből kihozni, hogy egy multi cég azért van itt, hogy a legtöbb profitot “kisajtolja”  az emberek munkája által.

Ahhoz, hogy hűséges rabszolgái legyenek a multinacionális cégeknek, az embereket manipulálni kell, és tudatlanságban tartani. Hogyan, és mikor lehet egy embert manipulálni? Jó kérdés igaz? Leginkább úgy ha félelemben tartják, ezt meg lehet tenni a munkahelyen, olyan vezetőkkel, akik leértékelik a beosztottjaikat, és rettegésben tartják őket. Biztos te is tapasztaltál olyat, hogy valakit “megfenyegettek” ha nem úgy cselekszik ahogy ők szeretnék akkor “megköszönik a munkáját”. Gondold el, ha egy egyedülálló anyának mondják ezt akinek két kisgyereket kell nevelni milyen lelkiállapota lesz? Szerintem kitalálod, nem hiszem hogy bővebben ki kellene fejtenem. A másik nagy manipulációs eszköz pedig a média. Vajon miért is mondom én ezt? Hallasz jó híreket a televízióban? Személy szerint mondom mikor utoljára néztem (elég régen volt) híradóban robbantásról, gyilkosságról, rablásról lehetett hallani. Emlékszem édesanyám mikor nézte mindig mondta:” Mennyi szörnyűség van ebben a világban”.  Pedig ez nincs így, a média elérte, hogy az emberek hangulati szintje lemenjen a félelem szintjére. Vajon miért csinálják ezt? Elárulom neked, mert a félelemben lévő embert, úgy irányítják ahogy akarják. Természetesen alkalmaznak  emberek érzelmi manipulációt is, most mutatok neked 3 jelet amiből fel tudod ismerni.

 

      Első, ha valaki túlságosan segítőkész. Ha megkéred valamire, akkor azonnal beleegyezik, majd elkezd sóhajtozni, és más nem verbális módon a tudtodra adja, hogy nem igazán van kedve ahhoz, amire megkérted. Amikor felhívod a figyelmét rá, hogy nem úgy tűnik, mintha szívesen segítene, akkor természetesen az a válasza, hogy dehogynem, teljesen el vagy tévedve, már megint hallucinálsz. A manipulátorok szuper jól tudják úgy csavarni az eseményeket, hogy téged őrültnek állítsanak be. Ha egy érzelmi manipulátor igent mond valamire, akkor ne próbáld megállítani a sóhajtozásban, inkább hagyd rá, és sétálj ki a helyzetből, maradjon magára a dráma előadásával.

    Második, ha valaki bolondnak néz. Mond valamit, majd később letagadja, és úgy néz rád, mintha teljesen megbolondultál volna, te pedig elkezdesz kételkedni a saját memóriádban és józan eszedben. Egy manipulátor a szakértője annak, hogyan magyarázza ki magát, hogy az ő szempontjai szerint legyen az adott helyzet előnyös. Olyan könnyedén hazudik, ahogy te fogat mosol, és ha rajtakapod, akkor meggyőz arról, hogy csak a te érdekeidet tartotta szem előtt. Úgy vitázik, hogy bizonytalanná válsz a saját ítélőképességedben. Ha elég hosszú ideig műveli ezt veled, akkor szó szerint egy alternatív valóságot építhet fel köréd. Ne légy szívbajos, kezdj el jegyzetelni mindig, ha vele beszélgetsz. Mondd neki azt, hogy csak feledékeny vagy, azért készítesz jegyzeteket. Ha viszont már úgy érzed, jegyzetelésre van szükséged, akkor az égbekiáltóan nagy jel arra, hogy el kell távolítanod a környezetedből ezt az embert.

   Harmadik, ha valaki bűntudatot kelt. Egy mozdulatával képes bűntudatot kelteni benned, nem is kell megszólalnia hozzá, hogy éreztesse, mennyire elhanyagolod és nem figyelsz rá eléggé. Mivel rendkívül önző, ezért csak és kizárólag az érdekli, hogy a saját szükségleteit kielégítse, és ha te ebben nem vagy elég jó szolga, akkor azt éreztetni fogja veled. Mellette pedig mesteri szinten tud szimpátiát ébreszteni maga iránt, általában sajnáltatja magát, vele esett meg a világ összes borzalma, így csikarja ki a környezetétől a törődést, ami szerinte neki jár.

 

Első időkben, küzdöttem ezzel a dologgal, és rájöttem hogy a tudás az egyetlen megoldás azzal kapcsolatban, hogy a manipulációt ki tudjam iktatni az életemből. Keresésemnek, és a teremtőmnek köszönhetően találkoztam egy  szervezettel, és a vezetőjével, és tanításainak köszönhetően képben vagyok azzal, hogyan kezeljem azokat a személyeket akik manipulációval akarnak rám hatni. Ma már tudom, hogyan irányítsam saját magam az életemet, és nekem nincs arra szükségem, hogy bárki más ezt megtegye.

Szeretnéd felismerni, és kezelni azokat az embereket akik manipulálni akarnak téged? Meg akarod tudni hogyan kell kezelni egy manipulátort? Ha IGEN, akkor  iratkozz fel hírlevelemre ITT. Olyan információkat fogsz kapni amiről az emberek jelentős részének fogalma sincs. Az emberek nem tudják kezelni a manipulátorokat, mert az esetek jelentős részében fel sem ismerik őket. Viszont szeretnék kérni valamit, ha még nem hoztál meg egy döntést az életeddel kapcsolatban, vagyis úgy állsz hozzá: ” Feliratkozom, majd meglátjuk mi lesz.” Ha ilyen mentalitás van a fejedben, akkor arra kérlek NE IRATKOZZ FEL! Olyan emberrel szeretnék megismerkedni, segíteni nekik akik érzik, hogy többet akarnak az életben, szellemileg fejlődni szeretnének, és komolyan helyre akarják hozni az életük minden területét. TEHÁT CSAK AKKOR IRATKOZZ FEL, HA KOMOLYAN GONDOLOD A VÁLTOZÁST AZ ÉLETEDBEN!

   

Ha kérdésed van, jelezz az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel:

Zsebő Norbert                                                                                                                                                                    Boldogság teremtő specialista                                                                                                                                            Telefonszám: +36207770467

E-mail: zsebonorbert1977@gmail.com

 

 

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.